TÜRKİYE
okuma süresi: 1 dak.

Türkiye'de Twitter susturuldu

Türkiye'de Twitter susturuldu

Suruç'taki saldırı sosyal medyaya da yansıdı. Yayın yasağı çerçevesinde Twitter susturuldu. Yerel mahkemenin kararı ile Twitter'a erişim yasağı kondu.

Yayın Tarihi: 22/07/15 14:23
okuma süresi: 1 dak.
Türkiye'de Twitter susturuldu
A- A A+

Medyaya yansıyan bilgilere göre Suruç Sulh Ceza Hakimliği, Suruç Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başvurusu üzerine terör saldırısına ilişkin bir karar aldı.

Karar uyarınca saldırıya ilişkin görüntülerin yazılı, görsel ve sesli yayın organlarında kullanılması yasaklandı. Patlama anının görüntülerine internetten erişimin de engellenmesi kararlaştırıldı.

Suruç Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı doğrultusunda patlama anına ilişkin görüntülerinin internet siteleri ve sosyal medya platformlarından da kaldırılmasına hükmedildi. Görüntüleri kaldırmayan site ve platformlara erişimin ise engellenmesi kararlaştırıldı.

Erişim Sağlayıcıları Birliğinin (ESB), mahkeme kararını ilgili kuruluşlara bildirdiği haber verildi. Reuters'e bilgi veren bir yetkili Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yasakla bir ilgisinin bulunmadığını söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.