TÜRKİYE
okuma süresi: 3 dak.

Arınç: "Her gün yas ilan edersek anlamı kalmaz"

Arınç: "Her gün yas ilan edersek anlamı kalmaz"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki bombalı saldırıda ölenler için ulusal yas ilan edilmesini gerekli görmediklerini açıkladı. Arınç, "Neden orada hiç HDP'li yoktu?" diye de sordu.

Yayın Tarihi: 23/07/15 08:00
okuma süresi: 3 dak.
Arınç: "Her gün yas ilan edersek anlamı kalmaz"
A- A A+

Bülent Arınç, Suruç katliamında hayatını kaybeden 32 yurttaş için neden ulusal yas ilan edilmediğini açıkladı.

Arınç, "Bu olayla ilgili yas ilan edilmedi. Ama saldırı sonrası gereken her türlü işlem yapılmıştır. Ulusal yas ilan edilmesi gerekli görülmemiştir" diye konuştu.

'Her gün ulusal yas ilan edersek anlamı kalmaz'

CHP'nin bu konuda bir kanun teklifi verdiğini hatırlatan Arınç, "CHP bir jest olarak yapmıştır ancak TBMM'nin şu anda kapalı olduğunu onlar da bilmektedir. Acılarını paylaşıyoruz ama bu ve buna benzer olaylarda her gün tek tek ulusal yas ilan edersek anlamını kaybeder diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Aynı AK Parti hükümeti insan hakları açısından berbat bir sicile sahip olan Suudi Arabistan'ın 23 Ocak'ta hayatını kaybeden 90 yaşındaki kralı Abdullah bin Abdülaziz El Suud için bir günlük resmi yas ilan etmişti.

'Neden HDP'li yetkili yoktu?'

Arınç, Suruç katliamında hiçbir HDP'li milletvekilinin yer almamasını manidar bulduğunu ima ederek, saldırıyla ilgili bu noktanın da araştırıldığını söyledi: "Polis yoktu diyenlere başka bir şey daha sormak istiyorum. HDP'lilerden ve belediye yetkilerinden birisi yoktu aralarında. Tüm bu soruların yanıtlarını bulacağız."

Arınç'ın bu açıklamalarından birkaç saat önce HDP Bursa milletvekili adayı Metin Kılıç'ın Suruç katliamında ölen eşi HDP Parti Meclisi üyesi Ferdane Kılıç ve oğlu Nartan Kılıç'ın cenazeleri defnedilmişti.

'Dolmabahçe mutabakatı 'haşa Allah'ın emri' değil'

Çözüm sürecine ilişkin de konuşan Arınç, Dolmabahçe mutabakatının 'haşa Allah'ın emri' olmadığını söyleyerek,"Mutabakata varıldı dediğiniz görüşmede bazı ortak paydalarda bir araya gelinmiştir ancak Nevruz'da okunacak mektupta bu mutabakata bağlı kalınmamıştır. Seçim döneminde HDP'nin baskıları artmıştır. Çözüm sürecinde masadan kalkmadık ama bu kanunsuzluklara göz yumacağımız anlamına da gelmez" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.