TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Davutoğlu, sınır ötesi operasyonları Çankaya Köşkü'nden takip etti

Davutoğlu, sınır ötesi operasyonları Çankaya Köşkü'nden takip etti

Terörle mücadele kapsamında, DAEŞ ve PKK'nın Suriye ile Irak'ın kuzeyinde belirlenen hedefleri, düzenlenen operasyonlarla vuruldu. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Davutoğlu, sınır ötesi operasyonları Çankaya Köşkü'nden takip etti. Köşk'te yaklaşık 1 saat 10 dakika süren Özel Güvenlik Toplantısı'nda terör örgütleri DAEŞ ve PKK'ya yönelik sınır ötesi operasyon değerlendirildi.

Yayın Tarihi: 25/07/15 09:37
okuma süresi: 2 dak.
Davutoğlu, sınır ötesi operasyonları Çankaya Köşkü'nden takip etti
A- A A+

Toplantıdan sonra Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, ''İcra edilen hava harekâtında Irak'ın kuzeyinde PKK terör örgütünün kullandığı Zap, Metina, Gara, Avaşin-Basyan, Sinath Haftanin, Hakurk ve Kandil'deki sığınak, barınak, depo, lojistik nokta ve barınma alanları ile mağaralar, modern ve klasik mühimmat ile vurulmuştur.Ayrıca, icra edilen hava harekâtı ile eşzamanlı olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait ateş destek vasıtaları ile Suriye'nin kuzeyindeki DAEŞ terör örgütüne ait hedefler ve Irak'ın kuzeyindeki PKK terör örgütüne ait hedefler ateş altına alınmıştır'' denildi.

Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığından havalanan savaş uçakları, Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü PKK ve Suriye'deki terör örgütü DAEŞ hedeflerine yöneldi.

Belirlenen hedefleri ateş altına alan uçaklar, daha sonra üslerine döndü.

Öte yandan, Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanlığına bağlı Işıklı 3. Hudut Tabur Komutanlığı Gezgintepe Üs Bölgesinde konuşlu bulunan ve "cehennem topu" olarak bilinen 40 kilometre menzile sahip fırtına obüsleri de terör örgütü PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki kamplarını vurdu.

Sınır ötesi operasyonları, Başbakan Ahmet Davutoğlu da Çankaya Köşkü'nden takip etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.