TÜRKİYE
okuma süresi: 3 dak.

IŞİD ve PKK'ya yönelik sınır ötesi operasyon

IŞİD ve PKK'ya yönelik sınır ötesi operasyon

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki askeri üs bölgesinde konuşlu obüsler, terör örgütü PKK'nın Irak'ın kuzeyinde bulunan kamplarını vurdu.

Yayın Tarihi: 25/07/15 14:33
okuma süresi: 3 dak.
IŞİD ve PKK'ya yönelik sınır ötesi operasyon
A- A A+

Alınan bilgiye göre, Suriye ve Irak'taki terör hedeflerine yönelik bombardıman sürerken, Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanlığına bağlı Işıklı 3. Hudut Tabur Komutanlığı Gezgintepe Üs Bölgesinde konuşlu bulunan ve "cehennem topu" olarak bilinen 40 kilometre menzile sahip fırtına obüsleri ile terör örgütü PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki kampları ateş altına alındı.

Başbakanlık kaynakları, terör örgütleri IŞİD ile PKK'ya yönelik sınır ötesi operasyonların devam ettiğini ve Suriye'de IŞİD'e ait 3 hedefin topçu atışıyla vurulduğunu kaydetti.

Öte yandan, dün akşam saatlerinde başlayan harekatın Türk Silahlı Kuvvetleri'nin milli imkan ve kabiliyetleriyle gerçekleştirildiği öğrenildi.

Sınır ötesi operasyonları, Başbakan Ahmet Davutoğlu da Çankaya Köşkü'nden takip etti.

Davutoğlu, burada, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Başbakanlık Başmüşaviri Hatem Ete, Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanı Kemal Ökem ile Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ve Başbakanlık Basın Başdanışmanı Osman Sert'in katılımıyla "Özel Güvenlik Toplantısı" düzenledi.

Yaklaşık 1 saat 10 dakika süren toplantıda, terör örgütleri IŞİD ve PKK'ya yönelik sınır ötesi operasyon değerlendirildi.

OPERASYONLARIN BAŞLAMASI-

Terör örgütü IŞİD üyelerinin, önceki gün Kilis Dağ Hudut Karakol Komutanlığına ateş açması sonucu bir astsubay şehit olmuş, 2 uzman çavuş yaralanmıştı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölgeyi ateş altına alması sonucu bir IŞİD militanı ölü ele geçirilmiş, terör örgütüne ait 3 araç da imha edilmişti. Bunun üzerine Suriye'deki terör örgütü IŞİD hedeflerine düzenlenen hava operasyonunda ise 5 terörist öldürülmüştü.

Terör örgütü PKK mensuplarınca da son günlerde birçok ilde silahlı eylem ve saldırı gerçekleştirilmiş, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 2, Diyarbakır'da bir polis memuru şehit edilmişti.

Terör örgütleri IŞİD ve PKK'ya yönelik dün çeşitli illerde düzenlenen operasyonlarda, 300'ü aşkın şüpheli gözaltına alınmıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.