TÜRKİYE
okuma süresi: 4 dak.

Bozkır: "AB ülkeleri birlikte hareket etmezse terör yayılır"

Bozkır: "AB ülkeleri birlikte hareket etmezse terör yayılır"

Terörle mücadelede AB ülkeleri birlikte hareket etmedikleri takdirde bu sorun yayılacaktır.

Yayın Tarihi: 29/07/15 08:02
okuma süresi: 4 dak.
Bozkır: "AB ülkeleri birlikte hareket etmezse terör yayılır"
A- A A+

Avrupa Birliğini sadece Hıristiyan birliği olarak görmek, bu terörün gelişmesinin de nedenini teşkil eder.

Suriye içinde güvenli bir bölge oluşturup konut ve yaşam alanları inşa ettikten sonra, mültecilerin geri dönüşünü sağlamayı amaçlıyoruz.

AB'nin göçmenler ve terörle mücadele konularında birlikte hareket etmezse bu sorunların yayılarak sadece Suriye ve bölge ülkelerin sorunları olmaktan çıkıp herkesin sorunu haline geleceğini ifade eden AB Bakanı ve Başmüzakareci Volkan Bozkır, 2 milyon göçmeni ülkesinde barındıran Türkiye'nin artık istiap haddine ulaştığını ve yeni bir göç dalgası yaşanması durumunda büyük zorluklar yaşayacağının altını çizdi. Türkiye için, ISIL, PKK, DHKP-C ve El Kaide'nin aynı ölçüde terör örgütleri olduğunu ve hepsine karşı mücadele ettiklerinin altının altını çizen Bozkır, AB'ni sadece Hıristiyan birliği olarak görmenin, bu terörün gelişmesine yol açacağını vurguladı. Bakan Bozkır Suriye içinde güvenli bir bölge oluşturup konut ve yaşam alanları inşa ettikten sonra, mültecilerin geri dönüşünü sağlamayı amaçladıklarını da ifade etti.

Daily Sabah olarak AB Bakanı Volkan Bozkır ile geçtiğimiz hafta Lüksemburg'da düzenlenen Avrupa işlerinden sorumlu bakanlar toplantısı sırasında göçmen sorunlarından terörizme, AB'nin genişleme sürecinden Kıbrıs sorununa kadar bir çok konu üzerinde konuştuk.

Lüksemburg'un AB dönem başkanlığı kapsamında düzenlediği Avrupa işlerinden sorumlu bakanlar toplantısı da Türkiye'nin terörler mücadelesi ve göçmenlere yaklaşımını konularına değinen bir konuşma yaptınız. Bu konuyu açabilir misiniz?

Bu toplantıda söz alarak terör ve mülteciler alanlarında ülkemizin pozisyonunu ve kaygılarını dile getirdik. Avrupa'daki, 'bana zarar vermeyen terör daha iyidir, bana zarar verme temayülünde olan terör kötüdür' şeklindeki ayrım hiçbir zaman doğru değildir, kabul edilemez. Bunun birçok örneği vardır. Bizim için PKK terör örgütü, DHKP-C terör örgütü, DAEŞ terör örgütü, El Kaide terör örgütü olsun hepsi aynı ölçüde terör örgütleridir. Türkiye bunlar arasında hiçbir şekilde ayrım yapmamıştır, Hiçbirine müsamaha gösterecek yaklaşım içinde olmamıştır. Aynı davranışı onlardan da bekliyoruz. Bu ayrımcılığı yaptıkları takdirde çok daha vahim sonuçlar ortaya çıkacaktır.

Bu sorun sadece Suriye, Irak ve Türkiye'nin civarındaki ülkelerin bir sorunu değildir. Gerek mülteciler gerek terörle mücadelede şayet bütün Batı camiası ve AB ülkeleri birlikte hareket etmedikleri takdirde bunun kaynaklarını iyi saptayıp bu kaynakların ortadan kaldırılmasına yönelik adımlar atılmadığı taktirde yayılma eğiliminde olacaktır. Biz bu sorunun çözümü ile ilgili olarak vermekte olduğumuz insani mücadelede Batı camiasını yanımızda görmek istiyoruz. Önümüzdeki dönemde şayet Suriye sorunu uzarsa ve bu mülteciler Türkiye'de olsun, Ürdün'de olsun, Lübnan'da olsun mevcudiyetlerini sürdürülerse başka sorunlar da ortaya çıkacaktır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.