TÜRKİYE
okuma süresi: 1 dak.

Ege Denizi'ndeki saldırganların hedefi mülteciler

Ege Denizi’ndeki saldırganların hedefi mülteciler

Kimliği belirlenemeyen silahlı kişilerin, yasadışı yollarla Türkiye'den Yunanistan'a gitmeye çalışan mültecilere yönelik saldırılarının son aylarda giderek arttığı aktarıldı.

Yayın Tarihi: 04/08/15 07:57
okuma süresi: 1 dak.
Ege Denizi’ndeki saldırganların hedefi mülteciler
A- A A+

AFP'ye bilgi veren İtalyan mülteci hakları aktivisti Neval Sufi, son aylarda yaklaşık 20 mülteci teknesinin saldırıya uğradığını söyledi.

mültecilerin kendilerine saldıran kişiler 'mülteci komandoları' olarak anlattığını aktaran Sufi, "Bazıları karşılarındakinin AB'nin sınır güvenliğinden sorumlu kurumu FRONTEX yetkilileri, diğerleri de Türk ya da Yunan sahil güvenlik yetkililerinin olduğunu söylüyor. Kimileri de kendilerine saldıranların milisler ya da korsanlar olabileceğini ifade ediyor" dedi.

mültecilerin Avrupa'ya ulaşmasını engellemek için gerçekleştirildiği düşünülen saldırıların, Ege Denizi'nin güneyindeki Midilli adası çevresinde 'yaygın' olduğu belirtiliyor.

Öte yandan Sufi saldırıların birçoğunda mültecilerin paralarının alındığı, çantalarının denize atıldığı ve tekne motorlarının alıkonulduğunu dile getirdi.

RS

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.