TÜRKİYE
okuma süresi: 6 dak.

MHP Vekili Özdağ: "Akıncı acemi, sözcüsü dönerci"

MHP Vekili Özdağ: "Akıncı acemi, sözcüsü dönerci"

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Kıbrıs'taki müzakere süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Özdağ, Cumhurbaşkanı Akıncı ve heyetinin acemi olduğunu ve bunun endişe verici olduğunu ifade ederek, Cumhurbaşkanı sözcüsünün ise uluslararası ilişkiler okuduğunu ancak 20 yıldır 'dönercilik' yaptığı için alanından uzaklaştığını öne sürdü.

Yayın Tarihi: 07/08/15 16:52
okuma süresi: 6 dak.
MHP Vekili Özdağ: "Akıncı acemi, sözcüsü dönerci"
A- A A+

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlediği basın toplantısında, Kıbrıs'ta Türk ve Rum heyetleri arasında müzakerelerin mayıs ayında yeniden başladığını ancak müzakerelerde hangi konuların hangi bağlamda görüşüldüğü ve hangi konularda anlaşma sağlanma ihtimali olduğunun KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve ekibinin müzakereler üzerinde karartma uygulaması nedeniyle Türkiye ve Kıbrıs Türklüğü tarafından bilinmediğini iddia etti.

Müzakerelerle ilgili "Akıncı'nın acemiliği, heyetinin Kıbrıs sorununun tarihini bilmeyen gençlerden oluşması ve heyette tek bir uluslararası hukukçunun bulunmaması" konularının endişe verici olduğunu ifade eden Özdağ, Akıncı'nın sözcülüğünü yapan kişinin uluslararası ilişkiler okuduğunu ancak 20 yıldır dönercilik yaptığı için alanından uzaklaştığı savundu.

"Endişe verici" diye nitelediği hususların basına yansıdığı halde müzakere heyeti konusunda AK Parti Hükümeti'nden ve Türk Dışişleri Bakanlığından bir yönlendirme yapılmaması ve tavsiyelerde bulunulmamasının şaşırtıcı olduğunu belirten Özdağ, "Türkiye'nin gözlerini Ortadoğu'ya, PKK ve IŞİD terör örgütlerine çevirdiği bir dönemde acemi, bilgisiz uzmanlarla desteklenmeyen ideolojik rüyalarının esiri olan bir siyasi zihniyet, istifa etmiş AK Parti Hükümeti'nin kayıtsız bakışları altında Kıbrıs Türklüğünün vatanındaki, Türkiye'nin de Doğu Akdeniz'deki menfaatlerini hiçe sayan bir müzakere sürdürmektedirler" diye konuştu.

"Türkiye'de erken genel seçimi isteyen tek kişi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dır"

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özdağ, "MHP ile bir koalisyon ihtimalini siz nasıl görüyorsunuz?" sorusu üzerine, "Bu konuda Sayın MHP Genel Başkanı ve Başkanlık Divanı üyeleri birçok kez gereken açıklamaları yaptılar. Bunlara benim ekleyeceğim parti adına bir şey yok. Ancak ben Türkiye'de erken genel seçimi isteyen bir tek kişinin olduğunu düşünüyorum, o da Cumhurbaşkanı Erdoğan'dır. Onun dışında Türkiye'yi erken genel seçime götürmek isteyen kimsenin olmadığı inancındayım" dedi.

Terörle mücadele konusuna değinen Özdağ, şunları söyledi:

"PKK terör örgütüne karşı uzun yıllar teslimiyetçi bir tutum içerisinde olan ve örgütün Türkiye içinde, dışında örgütlenmesini, meşruluk kazanmasını, uluslararası sistemde ilişkiler kurmasını sadece seyreden AK Parti Hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerde yeni bir operasyon başlatmışlar. PKK bu askeri operasyona cevap verecektir. Bu karşı terörist saldırılarla Türkiye zor bir terörle mücadele süreci içerisine girecektir. Böyle bir dönemde bir genel seçimin sahada gerçekleşmesinin olağanüstü büyük risklerinin olduğu da açıktır. Bunu sanıyorum bütün aklıselim sahibi olan insanlar bir araya gelip değerlendireceklerdir. Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'yi bir erken genel seçime sürükleyici politikalarının bedeli bir çatışma ortamında Türk milleti ve Türkiye tarafından ödenecektir diye düşünüyorum."

Özdağ, "5 ay önce MGK'da PKK'nın kırmızı kitaptan çıkarılmasına bugünkü gelişmelerle baktığınızda değerlendirmeniz nedir?" sorusuna Özdağ, "Hükümetin ne kadar büyük bir öngörüsüzlük içinde olduğunu gösteriyor" yanıtını verdi.

"ABD Başkanı Obama'nın 'Türkiye'nin PKK'ya değil, IŞİD'e odaklanması gerekiyor' ifadesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Özdağ, ABD ve AB'den Türkiye'ye "teröre orantılı davranın" şeklinde ilginç çağrılar geldiğini belirterek, ABD'nin kendisine yönelik herhangi bir terörist saldırıya orantılı davrandığını hatırlamadığını kaydetti. Özdağ, "Kendileri teröre karşı orantılı davranmayan ülkelerin veya ülkeler topluluklarının Türkiye'ye, PKK terörüne karşı kendisini savunurken orantılı davranma çağrısında bulunma hakları yoktur" değerlendirmesini yaptı.

"Olası bir koalisyon formülünün içinde MHP olabilir mi" sorusuna Özdağ, şu yanıtı verdi:

"Ben böyle bir şey söylemiyorum. Çünkü bunu söylemeye yetkili değilim, bilmiyorum. MHP bir koalisyon olması için gerekli koşulları birçok kez Sayın Genel Başkan'ın ve yetkililerin, Başkanlık Divanı üyelerinin ağzından ifade etti. Seçim gecesi Sayın Genel Başkan'ın ifade etmiş olduğu husus anayasanın çerçevesini çizdiği husustu ve Türkiye'nin henüz terörle, IŞİD ve PKK ile bu çatışma zemini içerisine girmediği bir dönemdi. Bugün de bu açıklama geçerlidir. Anayasa bunu emrediyor. Ancak bir de ortaya çıkan son haftaların somut terör ve terörle mücadele süreci vardır ve bu sürecin de çok kısa bir dönemde bitmeyeceği anlaşılıyor. Hükümetten gelen açıklamaya göre PKK terör örgütü Türkiye'den tamamen çekilinceye kadar operasyonlar devam edecekmiş. Yani kısa bir süreden bahsetmiyoruz. Bu kısa süreden bahsetmediğimize ve Ortadoğu'nun en kirli iki terör örgütüyle Türkiye mücadele süreci içerisine girdiğine göre bütün bu sürecin siyaset ve siyasetin zirvesi tarafından somut koşullar göz önüne alınarak değerlendirileceğini düşünüyorum."

Bunun üzerine bir gazetecinin, "Yani bu ortam içerisinde seçime gitmenin doğru olmayacağını ifade ediyorsunuz" demesi üzerine Özdağ, "Çok zor olur diyorum. Bu benim kişisel görüşüm. Onun için MHP şartlarını sıralıyor ve 'bu şartlar AK Parti tarafından kabul edilir, yerine gelirse sadece elini değil, gövdesini de koyar' diyor. Bunu ilk defa dün söylemedi, evvelsi gün söylemedi. Seçimin yapıldığı günden bu yana da söylüyor" karşılığını verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.