TÜRKİYE
okuma süresi: 4 dak.

Bahçeli: "Koalisyonu Erdoğan istemedi"

Bahçeli: "Koalisyonu Erdoğan istemedi"

MHP Lideri Devlet Bahçeli erken seçim yapılmasını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istediğini savundu ve "Erdoğan iktidarı paylaşmamak amacıyla bir kez daha seçim demiştir." dedi.

Yayın Tarihi: 26/08/15 08:25
okuma süresi: 4 dak.
Bahçeli: "Koalisyonu Erdoğan istemedi"
A- A A+

MHP Lideri Devlet Bahçeli erken seçim yapılmasını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istediğini savundu ve "Erdoğan iktidarı paylaşmamak amacıyla bir kez daha seçim demiştir." dedi ve şunları ekledi;

"Bu aziz ülkenin AK Parti'den kurtulması da haktır. Yoksa iç savaş kapımızdadır, bölünme dibimizdedir. Kardeşin kardeşe silah doğrultması an meselesidir. Erdoğan her şeyi oldubittiye getirmiştir. Cumhurbaşkanı'nın görevleri arasında seçim tarihini tayin yetkisi görülmemektedir. Peki Erdoğan bu cesareti nereden alabilmektedir? Davutoğlu ise görevlendirilecek bakanlar hakkında spekülasyon yapmaktadır… Erdoğan iktidarı paylaşmamak amacıyla bir kez daha seçim demiştir... Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam dört saati aşkın görüşmeden sonra 7 Haziran genel seçimlerini yenileme kararı almıştır. Erdoğan en sonunda muradına ermiştir. Söz konusu karar Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Bundan sonraki uygulamalar Anayasa'nın 114'üncü maddesiyle gerçekleşecektir. Erdoğan 7 Haziran sonuçlarını hiçbir zaman hazmedememiştir. Her fırsatta koalisyonu kötülemiştir. Her zemin ve ortamda siyasi partilere parmak sallamıştır. 7 Haziran genel seçiminin yenilenmesinin yegane sorumlusu, asıl suçlusu öncelikle Recep Tayyip Erdoğan'dır. "

"İmralı canisinin 10 maddesine yeşil ışık yakanlar…"

Bahçeli, AKP-MHP koalisyonunun kurulamaması ile ilgili olarak ise şunları söyledi;

"İmralı canisinin 10 maddesine yeşil ışık yakanlar, MHP'nin dört maddesine hayır dedi. Bize hayır diyen bir partiyle nasıl ortaklık kuralım? Onursuzca bir hükümet olmaktansa, şerefli bir muhalefet… Hırsızlar vakıflara sinmişken, hıyanetten yüzleri simsiyah olan zevat güvenceye alınmışken biz nasıl devlet yönetelim? Doğrudur Türkiye'yi namerde muhtaç etmeyiz dedik, gerekirse değil elimizi gövdemizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzu söyledik. Şartlarımız kabul edilsin koalisyona varız dedik. AK Parti bunlara kulak asmadı. Çünkü Erdoğan'ın buyruğu böyleydi…Erdoğan pisliklerin hesabı sorulmaması için Davutoğlu'yla seçimi işbirliği yapmıştır. Bunun neresine demokrasi diyeceğiz? Beş gün içinde seçim hükümetinin kurulması anayasa'nın 114'ncü maddesindedir. AK Parti ile HDP'nin hasreti sonunda bitecektir. Kandil dönmelileri, maskeli PKK'lılar yönetecektir. Artık PKK'nın hükümete girmesine sayılı günleri kalmıştır. Koalisyon kurdurmayan Erdoğan HDP'ye kapı aralamıştır."

"Bir yarbayımız şerefsizlerin gözüne batmıştır"

MHP Lideri, seçimlerin tekrarlanmasından Cumhurbaşkanı'nı sorumlu tuttuğu açıklamasında kardeşinin cenazesinde hükümeti eleştiren Mehmet Alkan'ı savundu ve şunları söyledi;

"Yarbay Mehmet Alkan, şehit edilen kardeşi Ali Alkan'ın tabutuna sarılıp tepkisini gösterirken, saray yönlendirmeli AK Parti troller iftira yarışına girmiştir. Erdoğan şehit cenazesinde elini tabutun üzerine koyup "ne mutlu şehit anaları" nutkunu atarken mesele olmamıştır da, bir yarbayımız şerefsizlerin gözüne batmıştır. İşte AK Parti'nin yenilmiş Türkiye'si. Şehide kelle diyen ahlaksızlar, PKK'yı başımıza çıkaran hainler, Öcalan'a özgürlük sözü veren siyasi çürümüşler, şimdi de şehit yakınlarını hedef almışlardır."

"Baykal olmasaydı Erdoğan olmazdı"

Bahçeli bir gazetecinin "Bugün gazetede yer alıyor Baykal ile ilgili. Ben seçilseydim bir koalisyon oluşmuştu dedi." Sözü üzerine ise; "Sayın Deniz Baykal olmasaydı, Erdoğan olmazdı, AK Parti iktidarı olmazdı." Yanıtını verdi.

Kaynak: Al Jazeera

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.