TÜRKİYE
okuma süresi: 4 dak.

Erdoğan: "Temennimiz, milletin, bu süreçte yaşadıklarımızı yaşatmayacak bir kararı vermesi"

Erdoğan: "Temennimiz, milletin, bu süreçte yaşadıklarımızı yaşatmayacak bir kararı vermesi"

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, "1 Kasım seçimlerinden temennimiz odur ki milletimiz, bu süreçte yaşadıklarımızı bizlere yaşatmayacak bir kararı verir ve bu kararla da Türkiye, 2016 yılına girmiş olur" dedi.

Yayın Tarihi: 31/08/15 07:15
okuma süresi: 4 dak.
Erdoğan: "Temennimiz, milletin, bu süreçte yaşadıklarımızı yaşatmayacak bir kararı vermesi"
A- A A+

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki 30 Ağustos Resepsiyonu'nda konuştu. Erdoğan'ın gündeminde 1 Kasım'daki erken seçim ve PKK'ya düzenlenen operasyonlar vardı:

"Bu ülke birkaç çapulcunun, teröristin at oynatacağı ülke değil. Bunun cezasını, bedelini ödeyecekler.

Seçim güvenliği noktasında hükümetimiz, silahlı kuvvetleri olsun, İçişleri Bakanlığı olsun, her şeyiyle bütün tedbirlerini almak suretiyle en az hasarla atlatacağına inanıyorum. İnşallah seçim güvenliği içerisinde öyle zannediyorum ki 7 Haziran'da yaşananlar 1 Kasım'da yaşanmayacaktır.

Taşımalı sistem için Anayasa değişikliği gerekiyor. Anayasa değişikliği yapılmadığı sürece taşımalı sisteme geçemezsiniz. Zannediliyor ki YSK bir karar alacak, bu iş olacak. Hayır, olmuyor.

1 Kasım seçimlerinden temennimiz odur ki milletimiz, bu süreçte yaşadıklarımızı bizlere yaşatmayacak bir kararı verir ve bu kararla da Türkiye, 2016 yılına girmiş olur."

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP'nin PKK'ya yaptığı silah bırakma çağrısını samimi bulmadığını söyledi. "Bunlar biliyorsunuz 7 Haziran öncesinde de vardı. Seçimden sonra 80 milletvekili almışsın, daha iyi, objektif olması gerekirken ne oldu? Seçimden sonra çok daha berbat, kötü oldu. Parlamentoya dönecekleri yerde bunlar parlamentoya değil tam aksine dağa taşeronluk yapmaya başladılar" diye konuştu.

Erdoğan'dan MHP'ye eleştiri

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin kararına rağmen Geçici Bakanlar Kurulu'nda yer alan MHP'li Tuğrul Türkeş'e yönelik eleştirilerin hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:

"Tuğrul Bey'in MHP içindeki yeri malum. Bunu ben bir siyasetçi olarak değerlendirecek olursam, merhum Alparslan Türkeş'in kurmuş olduğu bir parti ve Tuğrul Bey de onun mahdumu. Aklıselimle Anayasa'nın koyduğu kural nedir? 'Partiye sorulur' demiyor, 'Milletvekiline teklif yapılır' diyor. 'Milletvekiline teklif yapılır' dediğine göre, burada da milletvekillerine teklif götürülmüştür. Kim teklifi götürür? 'Görev verilen başbakan' diyor. Buradaki uygulama bir anayasa amir hükmünün uygulamasıdır. Bu anayasanın amir hükmünün uygulamasını, milletvekili serbest iradesiyle kullanmaz mı? Milletvekili, milletin vekilidir, A veya B şahsın vekili değildir.

Bu, ülkemiz için özellikle de milli duygular için olumlu bir gelişme değil. Hele hele terör salgınının bu denli egemen olduğu dönemde millilik duygusu taşıyanların, 'Acaba ben buraya nasıl bir destek verebilirim, ben de buraya nasıl yardımcı olabilirim?', bunun gayreti içerisinde olması lazım. Eğer X partiye karşı bir tavrın varsa, o zaman sen gel, elini, gövdeni taşın altına koy, bu şekilde yürüsün. Hem oraya katılmayacaksın, ondan sonra da burada kalkıp da aklıselimle böyle bir adımı atana engel olacaksın, her türlü hakareti yapacaksın."

"Bu süreç içinde 'Maalesef siyasetin şirazesinde bir sapma var' diye düşünüyorum" diyen Erdoğan'a bir gazeteci "Şirazesini kaybedenler kim?" diye sordu. Erdoğan, "Hiçbir yere katılmamakta direnenler, şirazesini kaybetmiş olanlardır. Bunu daha farklı anlatmaya gerek yok. Orada olmazsın, burada olmazsın, şurada olmazsın, nerede olacaksın?" yanıtını verdi.

Kaynak: AA

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.