TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Ethem Sarısülük davası güvenlik gerekçesiyle Aksaray'a nakledildi

Ethem Sarısülük davası güvenlik gerekçesiyle Aksaray'a nakledildi

Gezi eylemleri sürecinde Ankara'nın göbeğinde polis Ahmet Şahbaz tarafından vurulan Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin yeniden görülecek dava 'güvenlik gerekçesiyle' Aksaray'a taşındı.

Yayın Tarihi: 02/09/15 17:50
okuma süresi: 2 dak.
Ethem Sarısülük davası güvenlik gerekçesiyle Aksaray'a nakledildi
A- A A+

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, 7 Eylül'de görülecek duruşmanın Aksaray'a nakledilmesine hükmetti.

Sarısülük ailesinin avukatlarından avukat Murat Yılmaz davanın taşınması talebini 'komedi' diye değerlendirip şöyle konuşmuştu: "Öncelikle hemen belirtmek isteriz ki Ankara'da güvenlik sorunu yok. Çünkü, birçok ildeki davalar güvenli olduğu gerekçesiyle Ankara iline nakledilmiştir. Güvenli diye dava gönderilen Ankara'dan güvenlik sorunu var diye bir başka davanın naklini istemek komedidir."

Yılmaz, başkent olan bir şehirde bir duruşmanın güvenliği sağlanamıyorsa valiliğin derhal istifa etmesi gerektiğini savunmuştu.

Ne olmuştu?

Davanın 3 Eylül 2014'te görülen karar duruşmasında, Şahbaz'a 'olası kasıt' ve 'ağır tahrik' indirimleri uygulanarak yedi yıl dokuz ay 10 gün hapis cezası verilmişti. Mahkeme bu kararı, savcının 33 yıl dört ay hapis talebinde bulunmasına rağmen almıştı.

Yargıtay Başsavcılığı, Şahbaz'ın 'olası kasıt' değil 'kasten adam öldürme' suçlamasıyla yargılanması gerektiğini belirtip cezayı az bularak bozulmasını istemiş; Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi de yerel mahkemenin kararını usül yönünden bozmuştu.

Ankara Valiliği ise davanın Ankara'da görülmesi durumunda tutuklu olarak yargılanan Şahbaz'ın cezaevinden adliyeye getirilip götürülmesi sırasında saldırıya uğrayabileceği ve 'kaçırılıp öldürülebileceği' gerekçesiyle davanın taşınmasını talep etmişti.

Gezi davaları kaçırılıyor

Öte yandan daha önce de Gezi eylemlerinde Eskişehir'de öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın davası Kayseri'ye, Antakya'da öldürülen Abdullah Cömert'in davası da 'güvenlik gerekçesiyle' Balıkesir'e alınmıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.