TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Davutoğlu: "Müsamaha göstermeyeceğiz"

Davutoğlu: "Müsamaha göstermeyeceğiz"

TC Başbakanı Davutoğlu, güvenlik aracının arkasında sürüklenen ceset fotoğrafıyla ilgili Facebook'tan açıklama yaptı. "Görüntüleri tasvip etmemiz mümkün değil" diyen Başbakan, hukuki ve idari soruşturma için gerekli talimatların verildiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 05/10/15 08:21
okuma süresi: 2 dak.
Davutoğlu: "Müsamaha göstermeyeceğiz"
A- A A+

TC Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Şırnak'ta çekilen ve bir güvenlik aracının arkasında sürüklenen cesedi gösteren fotoğrafla ilgili Facebook hesabından açıklama yaptı. Görüntüleri tasvip etmediğini belirten Davutoğlu'nun ifadeleri şöyle:

"Şırnak'ta polise roketatarla saldırıda bulunurken emniyet güçleri tarafından etkisiz hale getirilen bir terör örgütü mensubuyla ilgili görüntüleri tasvip etmemiz mümkün değildir. Bu olayla ilgili hukuki ve idari soruşturma için gerekli talimatlar verilmiştir. Bu son derece yanlış tavırlar her şeyden önce hukuk devleti kuralları içerisinde canlarını tehlikeye atarak terörle mücadele eden, bunu yaparken de bir tek sivilin bile zarar görmemesi için azami dikkat gösteren, bölge halkının güvenliği için gece gündüz görev yapan emniyet teşkilatımız tarafından kabul edilemez. Terörle yürüttüğümüz mücadeleyi kararlılıkla sürdürürken, hukuki zemini ve meşruiyeti aşındırmaya yönelik bu tür davranış ve tutumlara müsamaha göstermeyeceğimizi milletimize taahhüt ediyorum. Türkiye, terör örgütünün her türlü barbarlığına karşın, terörle mücadelesini hukuk içinde yürütecektir."

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bir güvenlik aracının arkasına bağlanmış cesedin sürüklendiğini gösteren fotoğrafı pazar günü Twitter'da paylaşmış, altına da, "Bu fotoğrafa iyi bakın. Önceki gün Şırnak'ta çekildi. Kimse unutmasın, biz unutmayacağız çünkü" yazmıştı.

Olayın soruşturulacağını belirten İçişleri Bakanlığı'ndan konuya dair gelen açıklamada, "Sosyal medyaya yansıyan ve Şırnak'ta yaşandığı iddia edilen hadiseyle ilgili soruşturma açılmıştır. İddialar tüm boyutlarıyla araştırılacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir. Terörle mücadelemiz hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde kararlılıkla sürdürülecektir" denilmişti.

Kaynak: Facebook, Al Jazeera

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.