TÜRKİYE
okuma süresi: 3 dak.

Özdağ: "İster İsrail olarak ister Güney Kıbrıs olarak Türkiye'ye ihtiyacınız var"

Özdağ: "İster İsrail olarak ister Güney Kıbrıs olarak Türkiye'ye ihtiyacınız var"

Türkiye'deki AK Parti'nin Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Ne bulurlarsa bulsunlar Doğu Akdeniz'de bize ihtiyacınız var. İster İsrail olarak, ister Güney Kıbrıs olarak Türkiye'ye ihtiyacınız var" dedi.

Yayın Tarihi: 22/11/15 08:00
okuma süresi: 3 dak.
Özdağ: "İster İsrail olarak ister Güney Kıbrıs olarak Türkiye'ye ihtiyacınız var"
A- A A+

Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneğince (EkoAvrasya) dün Ankara'daki bir otelde, "KKTC Su Temin Projesi ve Doğu Akdeniz'de Değişen Dengeler" çalıştayı düzenlendi.

Çalıştayın açılışında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, ebedi devlet kuran milletlerden birinin Türkler olduğunu ifade ederek, büyük devletlerin büyük ekonomilerle ve ordularla ayakta kaldığını söyledi.

"Türkiye, ne zaman büyüdüyse vesayetçiler ve darbeciler devreye girdi. Ekonomimize zarar verip, kültürel savrulmalarımızı sağladı" diyen Özdağ, Türkiye'nin dünyada itibarlı bir devlet olmak için her şeye rağmen emin adımlarla yürüdüğünü vurguladı.

Özdağ, ülkenin önemli yer altı, yer üstü ve enerji kaynaklarıyla stratejik bir bölge olduğuna değinerek, ''Ne bulurlarsa bulsunlar Doğu Akdeniz'de bize ihtiyacınız var. İster İsrail olarak, ister Güney Kıbrıs olarak Türkiye'ye ihtiyacınız var. Onlara sesleniyorum, buradan geçeceksiniz başka çareniz yok. Ürettiğiniz, çıkarttığınız doğal gazları, Türkiye üzerinden Avrupa'ya pazarlayacaksınız. Tankerlerle pazarlayamazsınız'' diye konuştu.

KKTC Su Temin Projesi'nin önemine dikkati çeken Özdağ, projeye emeği geçenlere teşekkür etti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Akif Özkaldı da gelişen teknoloji ve nüfus artışı ile su tüketimi arasındaki ilişkiye işaret ederek, KKTC'nin su problemini çözmeye yönelik bilgilerin yer aldığı bir sunum yaptı.

HABERLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR

EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren de Suriye'de Türkmenlere yönelik saldırıları kınadı.

Eren, KKTC Su Temin Projesi'nin 1 milyar 600 milyon liraya mal olduğunu, suyun 107 kilometrelik boru hattıyla KKTC'ye ulaştığını, bunun sadece 80 kilometresinin deniz altından gittiğini söyledi.

Projede askılı sistemle deniz altından götürülen ilk boru sisteminin kullanıldığını aktaran Eren, çalışmalarda emeği geçen Türk mühendislerini tebrik etti.

Basında, "Vanalar kapatıldı su da, yardım da bitti'' şeklinde haberler yer aldığını belirten Eren, bunun gerçeği yansıtmadığını söyledi. Eren, ''Hadisenin boyutu bu değildir. Türkiye Cumhuriyeti, kardeş bildiği KKTC'ye yılda 75 milyon metreküp suyu esirgemeyecek bir devlettir'' ifadesini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.