TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutukluluk itirazına bir üst mahkemeden de ret

Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutukluluk itirazına bir üst mahkemeden de ret

Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutukluluğuna yapılan itiraz bir üst mahkeme olan İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği'nce de reddedildi.

Yayın Tarihi: 01/12/15 13:22
okuma süresi: 2 dak.
Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutukluluk itirazına bir üst mahkemeden de ret
A- A A+

MİT TIR'larıyla ilgili yayımladıkları haber ve görüntüler nedeniyle tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül için avukatlarının bir üst mahkeme olan İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği'ne yaptıkları itiraz da reddedildi.

Can Dündar ve Erdem Gül için avukatları dün tutuklama kararını veren İstanbul 7. Sulh Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulunmuştu. Avukatların, İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği'ne sundukları itiraz dilekçesinin üç cümleden oluşması dikkat çekmişti. Dilekçe şöyle denilmişti: "Biz üzerimize düşeni yapıyor ve anayasaya, yasalara, AİHS'ne, AİHM kararlarına aykırı olan tutuklama kararlarına itiraz ediyoruz. Gerisi sizin bileceğiniz iş. Tercih ve sorumluluk sizindir."

TUTUKLAYAN MAHKEMEDEN RET

Bu itiraz, İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği'nce "usul ve kanuna aykırı hiçbir yön bulunmadığı ve kararın yerinde olduğu" gerekçeleriyle reddedilmişti. 7. Sulh Ceza Hakimliği bu reddin ardından itirazı üst mahkeme olan İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği'ne göndermişti.

Kararını bugün veren 8. Sulh Ceza Hakimliği de tutukluluğu yerinde bularak, itirazı reddetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.