TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

TC Dışişleri: "Rus uçağı Türk hava sahasını ihlal etti"

TC Dışişleri: "Rus uçağı Türk hava sahasını ihlal etti"

TC Dışişleri Bakanlığı, Rus Hava Kuvvetleri'ne ait bir savaş uçağının Cuma günü Türk hava sahasını ihlal ettiğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 30/01/16 19:01
okuma süresi: 2 dak.
TC Dışişleri: "Rus uçağı Türk hava sahasını ihlal etti"
A- A A+
TC Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, SU-34 tipi uçağın dün TSİ 11.46'da hava sahasını ihlal ettiği ve ihlal öncesi uçağın Türk hava radar unsurlarınca defalarca Rusça ve İngilizce ikaz edildiği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle:

"Dün (29 Ocak 2016) TSİ 11:46'da RF Hava Kuvvetlerine ait bir adet SU-34 uçağı Türk hava sahasını ihlal etmiştir.

İhlal öncesinde, RF uçağı, Türk hava radar unsurlarınca defalarca Rusça ve İngilizce ikaz edilmiştir.

Ülkemizce ve NATO tarafından yapılan açık uyarılara rağmen, bu ihlal de RF'nin sorunların tırmanmasına yönelik eylemlerinin yeni ve somut bir göstergesidir.

RF'ye, Türk hava sahasının, dolayısıyla NATO hava sahasının ihlal edilmemesi konusunda sorumlu davranmak için açık ve net çağrıda bulunuyoruz. Bu tür sorumsuzca davranışlar sonucunda ortaya çıkabilecek arzu edilmeyen vahim gelişmelerin sorumluluğunun bütünüyle RF'ye ait olacağını bir kez daha vurguluyoruz.

Bu hususlar dün akşam Bakanlığımıza davet edilen RF Büyükelçisine tekraren ifade edilmiş, bahsekonu ihlal kuvvetle protesto edilmiş ve kınanmıştır."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.