TÜRKİYE
okuma süresi: 1 dak.

Suriye: "Türk topçular ateş açtı, yaralılar var"

Suriye: "Türk topçular ateş açtı, yaralılar var"

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türk ordusunun ağır toplarla Lazkiye bölgesindeki Utayra Dağı'na ateş açtığını, saldırıda sivillerin yaralandığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 02/02/16 06:40
okuma süresi: 1 dak.
Suriye: "Türk topçular ateş açtı, yaralılar var"
A- A A+

Suriye'nin resmi devlet ajansı Sana'nın haberine göre, Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan adı açıklanmaya bir kaynak, Türk ordusunun Lazkiye'nin Utayra Dağı'nı ağır toplarla ateşe tuttuğunu, saldırıda sivillerin yaralandığını söyledi.

Kaynak, Türk ordusunun saldırısını 'uluslararası kanunların açık ve net bir ihlali' ve Suriyeli sivil vatandaşlara karşı suç olarak nitelendirdi.

Türkiye'den Suriye'nin egemenliğine ve halkına yönelik saldırılarına son vermesini talep ettiklerini belirten kaynak, aynı zamanda uluslararası kanunlara ve ilkelere saygı gösterilmesini istediklerini söyledi.

Kaynak, uluslararası toplumdan Türk hükümetini Suriye'ye ve halkına yönelik kuşkuya yer bırakmayan bu saldırılarını durdurmaya zorlamasını talep ettiklerini belirtti.

Sputnik

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.