TÜRKİYE
okuma süresi: 1 dak.

Nostaljik tramvaylar 102 yaşında

Nostaljik tramvaylar 102 yaşında

İstanbullular için nostaljik önemi olan elektrikli tramvaylar 102. yaşını kutluyor.

Yayın Tarihi: 11/02/16 15:56
okuma süresi: 1 dak.
Nostaljik tramvaylar 102 yaşında
A- A A+

İlk seferine 1914 tarihinde çıkan ve yıllarca İstanbullulara hizmet veren elektrikli tramvayların hizmete girişinin üzerinden bir asır geçti. İETT Genel Müdürlüğü, 100 yılı aşkın süredir hizmet veren emektar tramvayların kuruluş yıl dönümünü pasta keserek kutladı.

Adı Beyoğlu ile özdeş hale gelen tramvaylar ilk seferini 11 Şubat 1914 tarihinde yapmıştı. İstiklal Caddesi'nin vazgeçilmezleri arasına giren tramvay, gelişen teknolojilere ve şehirleşmeye yenik düşerek 1961 yılında Avrupa yakasında, 1966'da ise Anadolu yakasında son seferine çıkarak yolcularına veda etti. Daha sonra sembolik olarak İstiklal Caddesi'nde yeniden çalıştırılan tramvay, bugünkü hattı olan Tünel-Taksim arasındaki yolculuğunu sürdürüyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.