TÜRKİYE
okuma süresi: 1 dak.

Türkiye'deki Alman okulları yine kapalı

Türkiye'deki Alman okulları yine kapalı

Terör tehdidi gerekçesiyle İstanbul'daki Alman okullarının bugün, Ankara'daki Özel Ankara Alman Büyükelçiliği Okulu'nun (Ernst Reuter) da 1 Nisan'a kadar kapalı olduğu açıklandı. Alman Lisesi ile ilgili olarak ise bilgi verilmedi.

Yayın Tarihi: 21/03/16 09:41
okuma süresi: 1 dak.
Türkiye'deki Alman okulları yine kapalı
A- A A+
İstanbul'da terör saldırısı tehlikesi nedeniyle perşembe ve cuma günleri kapalı kalan Almanya Konsolosluğu'na bağlı Alman okulu, bugün de Nevruz nedeniyle kapalı kalacak.

Alman basınına yansıyan haberlere göre, cuma günü başlayacak Paskalya tatiline kadar çocuklarını kreş ya da okula gönderip göndermeme konusunda da karar velilere bırakıldı.

Alman Lisesi'nin kapalı olup olmadığı konusunda bilgi yer almazken, lisenin idari açıdan başka bir kuruma bağlı olduğu hatırlatıldı.

Ankara'da Alman Büyükelçiliği'ne bağlı Ernst Reuter okulu da internet sayfasında paylaştığı bilgide, okulun bugünden 1 Nisan Cuma gününe kadar kapalı olduğunu duyurdu. Yazıda gerekçe belirtilmedi.

Alman Dışişleri Bakanlığı, terör tehdidi nedeniyle Ankara'daki Alman Büyükelçiliği ve okulu ile, İstanbul'daki Başkonsolosluk ve Alman okulunu 17 ve 18 Mart günlerinde kapama kararı almıştı.

Sputnik
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.