TÜRKİYE
okuma süresi: 3 dak.

Bursa Ulu Cami yakınında bombalı saldırı gerçekleşti

Bursa Ulu Cami yakınında bombalı saldırı gerçekleşti

Bursa'da Ulu Camii yakınlarında akşam saatlerinde şiddetli bir patlama oldu. Bursa Valiliği, yaşanan patlamaya kadın canlı bombanın yol açtığı, intihar bombacısının kendisini patlattığını açıkladı. Patlamada bir kişi öldü, 13 kişi de yaralandı.

Yayın Tarihi: 27/04/16 20:18
okuma süresi: 3 dak.
Bursa Ulu Cami yakınında bombalı saldırı gerçekleşti
A- A A+
Bursa, akşam saatlerinde şiddetli bir patlamayla sarsıldı.

Tarihi Kapalıçarşı'nın Ulu Camii tarafındaki girişinde saat 17.25 sıralarında bir patlama oldu. Patlama kentin birçok yerinden duyuldu.

Cenaze namazı sırasında meydana gelen patlama, büyük paniğe yol açtı.

Olayın ardından bölgeye güvenlik güçleri ile itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Patlamada 1 kişi hayatını kaybederken, 13 kişi de yaralandı.

Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

MÜEZZİNOĞLU: 13 YARALI

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu , "Bizim ambulanslarımızla 13 hastamız hastanelere taşındı. Şu anda 13 hastamız arasında ağır diyebileceğimiz ciddi bir vaka yok çok şükür. Diğer bütün yaralılarımıza da Allah'tan acil şifalar diliyorum. Kulak çınlaması gibi ayaktan gelen vakalarla birlikte hastaneye müracaat sayısı şu anda son bilgi, yaklaşık 20 civarına ulaştığı şeklinde" dedi.

Müezzinoğlu, "Terörist 25 yaşlarında bayan, parçalanmış vaziyette. Kimlik bilgileri ve ilişkili olduğu yapıyla ilgili İçişleri Bakanlığımız gerekli incelemeleri yapıyor" diye konuştu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Bursa'daki patlamanın, intihar bombacısı olduğu düşünülen bir kadın tarafından üzerindeki düzeneğin patlatılması sonucu meydana geldiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, saat 17.26'da merkez Osmangazi ilçesi Ulu Cami batı kapısı yakınında bir patlama meydana geldiği belirtildi.

Açıklamada, "İntihar bombacısı olduğu düşünülen bir bayan şahıs, üzerindeki düzenekle kendisini patlatmıştır. Olayda, ilk belirlemelere göre 7 kişi yaralanmış olup, en yakın sağlık kuruluşlarına ulaştırılmıştır. Emniyet birimlerinin olayla ilgili çalışmaları devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Patlamanın ardından Atatürk Caddesi trafiğe kapatıldı. Polis, ekipleri, Ulu Camii'ye çıkan yolları da bariyerle kapattı.

BAŞBAKAN, İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN BİLGİ ALDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bursa'daki terör saldırısına ilişkin İçişleri Bakanı Efkan Ala ile görüşerek, bilgi aldı. Davutoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile de telefonda görüştü.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.