TÜRKİYE
okuma süresi: 4 dak.

Davutoğlu: "Mutabakatın olmadığı bir yerde genel başkanlığa aday olmayı düşünmem"

Davutoğlu: "Mutabakatın olmadığı bir yerde genel başkanlığa aday olmayı düşünmem"

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu, 22 Mayıs'ta gerçekleştirilecek AK Parti Olağanüstü Kongresi'nde genel başkanlık için aday olmayacağını açıkladı. Davutoğlu, Mutabakatın olmadığı bir yerde genel başkanlığa aday olmayı düşünmem" dedi.

Yayın Tarihi: 05/05/16 14:40
okuma süresi: 4 dak.
Davutoğlu: "Mutabakatın olmadığı bir yerde genel başkanlığa aday olmayı düşünmem"
A- A A+
Kıbrıs Postası- Canlı Yayın

TC Başbakanı Ahmet Davutoğlu AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, 22 Mayıs'ta gerçekleştirilecek AK Parti Olağanüstü Kongresi'nde genel başkanlık için aday olmayacağını açıkladı.

Davutoğlu, "Benim Genel Başkanlığım döneminde AK Parti'den tek bir istifa olmamış, partimizin omurgasından da tek bir eksilme olmamıştır. Bana katkıda bulunan bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim" dedi.

Seçim süreçlerine dikkati çekerek, "İkinci dönemimiz en kritik dönemdi. Türk demokrasi tarihinin en kritik dönemiydi" diyen ve Haziran 2015 ile Kasım 2015 seçimlerini değerlendiren Davutoğlu, hükümetinin 3 ayda verdiği tüm sözleri yerine getirdiğinin altını çizdi.

Davutoğlu 63'üncü hükümet döneminde kapsamlı terör operasyonları düzenlediklerini, ekonomik olarak da ülkedeki tüm verilerin son derece sağlıklı sonuçlar ortaya koyduğunu kaydetti.

"Bugünlerde aldığımız kararlar ne olursa olsun, hiç kimse ekonominin iç dengesiyle oynamaya kalkmasın. Önümüzdeki 4 yılı tamamlayacak güçlü AK Parti hükümetleri devam edecektir" diyen Davutoğlu, 29 Kasım'da hükümetin kurulmasının hemen ardından yürütülen dış politika sonucunda ise, en önemli hedeflerden biri olan vize muafiyeti konusunda atılan adımların sonuçlanması umudunu dile getirdi.

"SON NEFESİME KADAR CUMHURBAŞKANIMIZA OLAN VEFAMI KORUYACAĞIM"

Davutoğlu konuşmasının devamında ise özetle şöyle dedi:

"Bu dönem güçlü cumhurbaşkanı güçlü başbakan dönemi idi. Ben emaneti üstlendim ama hakkını vermek için gece gündüz çalıştım.

Partimiz yeni bir dönemin eşiğindedir. Yaptığımız istişarelerle 22 Mayıs 2016 günü partimizin olağanüstü kongresinin kararını aldık.

Benim bu kararı almamda hissetiğim başarısızlık duygusu söz konusu değildir. Yaptığım görevi hakkıyla yaptım.

Hayat insana birçok şey öğretiyor ama benim hiç terk etmediğim prensiplerim var. Hiçbir zaman mevki ve makam talep etmedim.

Mutabakatla genel bakan seçildim. Mutabakatın olmadığı bir yerde genel başkanlığa aday olmayı düşünmem.

Benim için en önemli insan kendiyle barışık olan insandır. Kimseyle pazarlık yapmadım, inandığım ilkeler uğruna pazarlık esasına dayalı mevki vizyonu içinde de olmadım.

Yoldan önce yol arkadaşı. Ben yola çıktığımız arkadaşların benimle birlikte olmalarını isterim. Son MYKY'da yaşananlar, benim için çok büyük önem arzediyor. Yöntemi refik olma özelliğiyle bağdaştırmadım.

Yaptığım musahebe ve istişareler neticesinde AK Parti'nin birliğinin devamı için refik değişmesindense bir genel başkanın değişmesi gerektiği bende hasıl oldu. Bu bağlamda olağanüstü kongrede aday olmayı düşünmüyorum.

AK Parti'nin kaderi artık AK Parti'nin kaderi değildir, coğrafyanın kaderidir. Nefsimi ayaklar altına alırım ama bu kutlu hareketteki hiçbir arkadaşımın kalbini kırmam.

Bu bağlamda, 5 temel hukuku gözeteceğimi herkesin bilmesini isterim. Birincisi Cumhurbaşkanımız ile aramızda olan insani kardeşlik hukukudur. Son nefesime kadar Cumhurbaşkanımıza olan vefamı koruyacağım. Cumhurbaşkanımızın onuru benim onurum"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.