TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

MİT TIR'ları davasında karar duruşması bugün

MİT TIR'ları davasında karar duruşması bugün

Türkiye'de Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün yargılandığı MİT TIR'ları davasında bugün karar duruşması yapılacak.

Yayın Tarihi: 06/05/16 12:38
okuma süresi: 2 dak.
MİT TIR'ları davasında karar duruşması bugün
A- A A+
Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı MİT TIR'ları davasında karar duruşması bugün yapılıyor.

Dava kapsamında mahkemeye atanan duruşma savcısı Evliya Çalışkan dosyaya ilişkin esas hakkındaki mütalaasını sunmuştu.

Dava kapsamında 1 Nisan'daki ikinci duruşmaya 40 saat kala mahkemeye atanan duruşma savcısı Evliya Çalışkan celse arasında dosyaya ilişkin esas hakkındaki mütalaasını sunmuştu.

Çalışkan mütaalasında, Dündar'a yöneltilen "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri, temin edip açıklama ve bu suça iştirak" suçlaması nedeniyle 25,5 yıla kadar, Gül'e yöneltilen "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri açıklama" suçundan da 10 yıla kadar hapis cezası talep etmişti.

CASUSLUK SUÇLAMASI DÜŞMÜŞTÜ

Savcı Çalışkan, Dündar ve Gül'e yöneltilen "silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme ve darbeye teşebbüs" suçlamalarının da yargılamadan ayrılmasını istemişti.

Savcı Yargıtay içtihatlarında 'casusluk ve casusluk amacıyla belge bilgi temin edip açıklama' suçları için öngörülen lehe casusluk yapılan ülke gibi unsurların gerçekleşmediğine dikkat çekmiş ve bu suçlamadan vazgeçmişti.

Bugünkü duruşmada Dündar ve Gül'ün avukatları esasa ilişkin savunma yapacak.

25 Mart'ta başlayan yargılamada mahkeme ilk duruşmada Dündar ve Gül için tutukluluk kararı vermişti. Ancak Anayasa Mahkemesi, gazetecilerin tutukluluklarını "hak ihlali" kapsamında değerlendirerek serbest kalmalarını istemişti.

Kaynak: BBC Türkçe

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.