TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Erdoğan: "Bize kriter dayatmasınlar burası Türkiye"

Erdoğan: "Bize kriter dayatmasınlar burası Türkiye"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vize muafiyeti konusunda AB ile uzlaşılamaması durumunda, geri kabul anlaşmasına yönelik adım atılmayacağını belirtti.

Yayın Tarihi: 25/05/16 08:38
okuma süresi: 2 dak.
Erdoğan: "Bize kriter dayatmasınlar burası Türkiye"
A- A A+
Birleşmiş Milletler'in ilk defa düzenlediği Dünya İnsani Zirvesi'nin kapanışında, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ile birlikte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB ilişkilerine yönelik de açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Türkiye ile Avrupa Birliği arasında imzalanan geri kabul anlaşması'yla ilgili olarak, "30 Haziran'da vize konusunda adım atılacaktı. Arkadaşlarımız görüşmeleri gerçekleştirecek. Eğer bir karar alınmazsa parlamentodan geri kabul konusunda bir karar çıkmaz. Bize kriter dayatmasınlar. Burası Türkiye" şeklinde konuştu.

BM Dünya İnsani Yardım Zirvesi'ne, Almanya Başbakanı Angela Merkel dışında hiçbir G-7 ülkesinin katılmadığına dikkat çeken Erdoğan, "Bu zirve geçmişte yapılan konuşulup dağılan sayısız toplantılardan biri olursa gerçekten üzülürüm. Zirve sonuçlarını takip etmeyi, uygulamayı insanlığa karşı bir görev olarak kabul ediyoruz.

Türkiye olarak insani kalkınma alanında da çok ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Balkanlardan Ortadoğu'ya kadar gerçekleştirdiğimiz yardım kampanyaları insanlığa karşı bir görevimizdir" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.