TÜRKİYE
okuma süresi: 5 dak.

Antalya'da tatil cenneti alev alev... Olimpos tahliye ediliyor

Antalya'da tatil cenneti alev alev... Olimpos tahliye ediliyor

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde tatil merkezi Adrasan'da bugün saat 11.00 sıralarında orman yangını çıktı. Kumluca ilçesindeki yangının kontrol altına alınmasının ardından tatil merkezi Adrasan'da da yangın çıktı. Yangın nedeniyle Olimpos ve Adrasan'da tahliye başladı. Kumluca Kaymakamı Polat Kara, tedbir amaçlı olarak yerleşim yerleri ile otel, motel ve tatil köylerinin tamamını boşaltmaya başladıklarını açıkladı.

Yayın Tarihi: 26/06/16 15:56
okuma süresi: 5 dak.
Antalya'da tatil cenneti alev alev... Olimpos tahliye ediliyor
A- A A+

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde tatil merkezi Adrasan'da bugün saat 11.00 sıralarında orman yangını çıktı. İlk belirlemelere göre yangında 3 ev zarar gördü.

Kumluca İlçesi Adrasan Mahallesi Seylemit Mevkii'nde başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş ir alana yayıldı. Yangına, 1 uçak ve 2 helikopterin yanı sıra Orman Bölge Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale alevlere müdahale etti. Orman işçileri ve köylülerin de destek verdiği söndürme çalışmaları güçlükle yürütülürken, Yazır ve Belet mahallelerini tehdit eden yangın, Olimpos Antik Kenti'ne doğru ilerlemeye başladı. Yangında ilk belirlemelere göre 3 ev zarar gördü. Evlerden birinin yerleşik yaşayan bir yabancıya ait olduğu belirtildi.

SABOTAJ İHTİMALİ DE DİKKATE ALINMALI

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, aynı bölgede ikinci kez yangın çıkmasının düşündürücü olduğunu, bütün ihtimallerin göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi.

Bölgedeki insanların duyarsız olmadığını belirten Başkan Çetinkaya, derin bir araştırma yapılmadan hükme varmanın yanlış olacağını, ancak sabotaj ihtimalinin de dikkate alınması gerektiğini kaydetti. Kumluca açısından çok kıymetli alanlarda yangın çıkmasının dikkati çektiğini vurgulayan Çetinkaya, yangınların çıktığı alanların da zor müdahale edilen yerler olduğunu dile getirdi.

2 YIL ÖNCE DE YANMIŞTI

Kumluca'da 2 yıl önce de büyük bir yangın meydana geldi. Adrasan İnceboyun mevkiinde 28 Haziran 2014 tarihinde çıkan orman yangınında, 125 hektar kızılçam ormanı zarar gördü. Havadan ve karadan tüm söndürme çabalarına karşın 18 saat devam eden yangın, artık yanacak ağaç kalmayınca söndü. Bölgedeki 4 otel, hediyelik eşya mağazası ve restoran yandı. Yangının ardından Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri bölgede ağaçlandırma çalışmalarına başladı.

OLİMPOS TAHLİYE EDİLİYOR

Kumluca Kaymakamı Polat Kara, yangının sıçrama ihtimaline karşı tedbir amaçlı Olimpos'u tahliye etmeye başladıklarını söyledi. Yerleşim yerleri ile otel, motel ve tatil köylerinin tamamını boşaltmaya başladıklarını belirten Kaymakam Kara, "Yangın çok hızlı ilerliyor. Rüzgarın hangi yöne alevleri sıçratacağını bilemiyoruz. Bu nedenle Olimpos bölgesini tahliye ediyoruz. Vatandaşlarımız bize yardımcı olursa çok seviniriz" diye konuştu.

KUMLUCA'DAN SONRA ŞİMDİ DE ADRASAN'DA BAŞLADI

Antalya'nın Kumluca ilçesi Erentepe Mahallesinde 2 gün önce çıkan yangın kontrol altına alınırken bu sefer bir yangın haberi turizm merkezi Adrasan'dan geldi. Erentepe Mahallesi'nde soğutma çalışmalarına katılan itfaiye ekipleri Adrasan'da başlayan yangına kaydırıldı. Yangın rüzgarın da etkisiyle hızla büyümeye devam ediyor.

Alınan bilgiye göre, Seylemit mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Yangına ilk müdahale, bir yangın söndürme helikopteriyle yapıldı. Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı çok sayıda arazöz ve iş makinesi ile işçi bölgeye sevk edildi.

Bu arada, Kumluca-Adrasan yolu trafiğe kapatıldı. Polis ekipleri vatandaşların bölgeye giriş ve çıkışlarına izin vermiyor. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da olay yerinde incelemelerde bulunuyor.

KUMLUCA'DAKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Öte yandan Kumlucu'da cuma günü başlayan yangın kontrol altına alındı. Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, kontrol altına alınan yangının son durumu hakkında AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 uçak, 8 helikopter, 80'e yakın itfaiye aracı, çok sayıda iş makinesi ile yüzlerce orman işçisiyle yangına müdahale edildiğini söyledi.

Yanan alanın ne kadar olduğu konusunda henüz tam bir ölçüm yapılmadığını belirten Türk, "Kumluca ilçesindeki yangında yaklaşık 300 hektarlık bir orman alanının zarar gördüğünü tahmin ediyoruz." dedi.

Yangının ilk gün yüzde 100 kontrol altında olmadığını anlatan Türk, kontrol altında olmayan kısımda rüzgarın etkisiyle ikinci gün yangının yeniden başladığını ifade etti.

Yerleşim yerlerine yakın bölgede etkili olan orman yangınında birinci önceliklerinin vatandaşların can güvenliği olduğunu anlatan Türk, bu güvenliği sağladıktan sonra orman, ev ve tarım alanlarının alevlerden etkilenmemesi için tüm güçleriyle mücadele ettiklerini kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.