TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Türkiye İsrail ile uzlaşmaya vardı

Türkiye İsrail ile uzlaşmaya vardı

Türk ve İsrailli yetkililer, ilişkilerinin normalleşmesine yönelik görüşmeler için Roma'da bir araya geldi. İsrailli bir yetkili anlaşmaya varıldığına yönelik bir açıklama yaptı. Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım yarın konuyla ilgili açıklama yapacak.

Yayın Tarihi: 26/06/16 21:18
okuma süresi: 2 dak.
Türkiye İsrail ile uzlaşmaya vardı
A- A A+

İsrail-Türkiye ilişkilerinde normalleşme için kritik görüşme, İtalya'nın başkenti Roma'da yapılıyor.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile İsrail Başbakanı binyamin Netanyahu'nun özel temsilcisi Roma'da bir araya geldi.

Reuters'ın haberine göre; İsralli bir yetkili Türkiye ile anlaşmaya varıldığını söyledi. Haberde resmi açıklamanın pazartesi günü yapılacağı bilgisi yer aldı. Konuyla ilgili Türkiye'den ise henüz bir açıklama gelmedi.

Ancak Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım'ın, varılan aşamayla ilgili yarın saat 13.00'te Çankaya Köşkü'nde açıklamalarda bulunacağı bildirildi.

Türk yetkililer görüşme öncesi yapılan açıklamada görüşmelerin 2 gün süreceğini ve anlaşmanın büyük bir ihtimalle pazartesi günü imzalanacağını belirtmişti.

ANKARA'DAN 3 ŞART

Ankara'nın ilişkilerinin normalleşmesi için 3 şartı bulunuyor.

Özür, tazminat ve Gazze ablukasının kaldırılması. İsrail Başbakanı Netanyahu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan özür dilemişti.

20 MİLYON DOLAR TAZMİNAT

Tarafların, Mavi Marmara Gemisi'nde hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralananlara toplam 20 milyon dolar tazminat ödenmesi konusunda da anlaştığı belirtildi.

Gazze ablukasının esnetilmesi başlığında ise Türkiye'nin Gazze'ye bir elektrik santrali kurması, su ihtiyaçlarının karşılanması için de bir arıtma tesisi inşaa etmesi öngörülüyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.