TÜRKİYE
okuma süresi: 8 dak.

Atatürk Havalimanı'nda saldırı: 36 ölü, 147 yaralı

Atatürk Havalimanı'nda saldırı: 36 ölü, 147 yaralı

İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde dün akşam meydana gelen saldırıda en az 36 kişi hayatını kaybetti, 147'den fazla da yaralı var. Atatürk Havalimanı'nın 02.20'den itibaren yeniden çalışmaya başladığı, hava trafiğinin normale döndüğünü belirtildi.

Yayın Tarihi: 29/06/16 07:40
okuma süresi: 8 dak.
Atatürk Havalimanı'nda saldırı: 36 ölü, 147 yaralı
A- A A+

İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde dün akşam meydana gelen saldırıda en az 36 kişi hayatını kaybetti, 147'den fazla da yaralı var.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bir teröristin Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde etrafa ateş açtığını ve kendini patlattı " açıklamasında bulundu. Atatürk Havalimanı, giriş ve çıkışa kapatıldı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bir teröristin Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde etrafa ateş açtığını ve kendini patlattı " açıklamasında bulundu. Atatürk Havalimanı, giriş ve çıkışa kapatıldı.

Başbakan Binali Yıldırım saldırıya dair ilk bulguların IŞİD'i işaret ettiğini, incelemenin sürdüğünü açıkladı.

Yıldırım "Güvenlik güçlerimizin yaptığı tespitlerde emareler DEAŞ'ı işaret etmekte beraber bu konuda çalışmalar halen devam etmektedir. Teröristler bir ticari taksiyle gelmişlerdir. Canlı bombaların ayrıca silah bulundurmaları olayın vahametini arttırmıştır. Kaçan bir terörist olduğu değerlendirilmemekte. Her 3 canlı bombanın ateş ettikten sonra kendilerini patlattıkları yönünde ilk bulgular var" dedi.

Hayatını kaybedenlerin kimlikleri henüz açılanmazken, ölenler arasında yabancı uyruklular olduğu da belirtildi.

Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçiliğii yaralılar arasında en az 7 vatandaşlarının olduğunu açıkladı.

İlk gelen bilgiler Dış Hatlar Terminali geliş katı girişinde çatışma yaşandığı, ardından iki patlama sesi duyulduğu yönündeydi.

Reuters haber ajansının Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırdığı habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'ndaki patlamanın ardından Beştepe'de Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'la görüştü.

Beyaz Saray: Obama saldırılarla ilgili bilgilendirildi

Öte yandan Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ABD Başkanı Barack Obama'nın, İç Güvenlik ve Terörle Mücadele danışmanı Lisa Monaco tarafından İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırılarla ilgili bilgi aldığı duyuruldu.

AB Dönem Başkanı Hollanda Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, BakanBert Koenders, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu arayarak, Atatürk Havalimanı'ndaki "korkunç saldırıya" ilişkin taziyelerini iletti.

Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü Kati Piri, Twitter üzerinden şu mesajı paylaştı:

"İstanbul'daki korkunç saldırıdan şoke oldum. Böyle zalim eylemler için kullanılacak söz yok. Düşüncelerimiz Türk halkıyla"

Bu arada Hollanda'nın en çok satan gazetesi Telegraaf, Twitter üzerinden "PrayforTurkey-Türkiye için dua edin" başlığıyla Türkiye ile dayanışma mesajı yayınladı.

Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Patlamanın ardından silah sesleri duyulduğu belirtiliyor.

Havalimanına giriş ve çıkışlar polis tarafından kapatıldı.

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Vasip Şahin'i arayıp bilgi aldı. Yıldırım daha sonra İçişleri Bakanı Efkan Ala ile görüştü.

BAŞBAKAN YILDIRIM KRİZ MASASI OLUŞTURULMASI TALİMATINI VERDİ
Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlama hakkında, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'i telefonla arayarak bilgi aldı. Yıldırım, konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı bünyesinde kriz masası oluşturulması talimatını verdi.

Başbakanın talimatının ardından ise saldırılarla ilgili Başbakanlık'ta kriz masası oluşturulduğunu bildirdi.

AA'nin Başbakanlık kaynaklarına dayandırdığı habere göre Başbakan Binali Yıldırım'ın İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya verdiği talimat üzerine Başbakanlık'ta kriz masası oluşturulduğu, olayla ilgili tüm bilgilerin değerlendirildiği kaydedildi.

BOZDAĞ: "NEFRETLE LANETLİYORUM"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişte bir teröristin kalaşnikofla etrafı tarayıp sonra kendini patlattığını, ilk belirlemelere göre 10 civarında şehidin, 20 civarında yaralının olduğunu bildirdi. ?

Bozdağ, TBMM Genel Kurulu'nda yüksek yargıyla ilgili yasa tasarısının görüşmeleri sırasında, patlamayla ilgili kendisine ulaşan ilk bilgileri aktardı. ??Olayın "terör saldırısı" olduğunu ifade eden Bozdağ, şöyle konuştu:?? "Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişte meydana gelen terör saldırısı hakkında Genel Kurulu bilgilendirmek istiyorum. Öncelikle bu menfur terör saldırısını gerçekleştirenleri, gerçekleştirme talimatları verenleri nefretle lanetlediğimi ifade etmek isterim. İçişleri Bakanlığı'ndan aldığım bilgilere göre... Tabii bu bilgiler sıcak bilgiler. Gelişmeler takip ediliyor. Benim vereceğim bilgiler, ilk etapta ulaşan bilgilerdir. Bu bilgilerde de zaman içinde farklılaşmalar olabilecektir. ??Bana verilen bilgeye göre, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişte bir terörist önce kaleşle etrafı tarayıp sonra kendisini patlatmıştır. İlk belirlemelere göre yaklaşık 10 civarında şehidimiz var, 20 civarında da yaralı olduğu söylenmektedir. Ancak bunların hepsi ilk bilgiler. Daha olay sıcak olduğu için bunlar teyit edilebilir veya aksi de çıkabilir. Bu kayıtla bilgleri paylaştığımı ifade etmek isterim. Çünkü teyitli bilgiler değil. Ayrıca Havaalanı metro girişinde de bir patlama olduğuna dair haberler var."

FACEBOOK 'GÜVENDE MİSİN?' UYGULAMASINI KULLANIMA AÇTI

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen patlamalar sonrası "Güvende misin?" mesajını tekrarladı??Sosyal paylaşım sitesi Facebook, İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen patlamalardan sonra kullanıcılara gönderdiği mesajda, "Güvende misin? Görünüşe göre İstanbul Atatürk Havaliamanı'ndan etkilenen bölgedesin. Güvende olduğunu arkadaşlarına bildir" ifadesi yer alıyor.

Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama

Sağlık Bakanlığı tarafından, Atatürk Havalimanı'ndaki patlama sonrasında, saat 21.55'te üç ambulansın olay yerine intikal ettiği ve toplam 23 ambulansla olay yerinde yaralılara müdahale edildiği, olay yerinden tüm yaralıların 112 ambulanslarıyla hastanelere nakledildiği belirtildi.

Bomba imha ekibi sevk edildi

Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamanın ardından, olay yerine özel harekat ve bomba imha ekibi sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Dış Hatlar Terminali'nde ölen ve yaralananların olduğu patlama sonrası, havalimanı girişlere kapatıldı. Havalimanına, yalnızca polis ve sağlık ekipleri ile görevlilerin girişine izin veriliyor. Sağlık ekipleri, havalimanındaki yaralıları hastaneye kaldırırken, olay yerine özel harekat ve bomba imha ekibi sevk edildi.

Yaralıların kaldırıldığı Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile çevredeki diğer hastanelerde, polis ekipleri güvenlik önlemi aldı.

Polis helikopteri de havalimanı üzerinde uçuş yapıyor.

Bazı uçuşlar yapılmaya başladı

Atatürk Havalimanı'nın 02.20'den itibaren yeniden çalışmaya başladığı, hava trafiğinin normale döndüğünü belirtildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.