TÜRKİYE
okuma süresi: 3 dak.

Erdoğan: "Hakaret davalarının hepsini geri çekiyorum"

Erdoğan: "Hakaret davalarının hepsini geri çekiyorum"

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şimdiye kadar açıtığı tüm hakaret davalarını geri çektiğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 30/07/16 10:53
okuma süresi: 3 dak.
Erdoğan: "Hakaret davalarının hepsini geri çekiyorum"
A- A A+
TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şimdiye kadar açıtığı tüm hakaret davalarını geri çektiğini açıkladı.

Erdoğan Beştepe Kongre Kültür Merkezi açılışında yaptığı konuşmada, "Bir milat olarak, şu ana kadar şahsıma her türlü saygısızlığı, hakareti yapanları, bir kereye mahsus olarak davalarımı çekiyorum ve affediyorum" dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Batı'nın tavrını eleştiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Birileri bize akıl veriyor Batı'dan, geçmiş olsun. Ama ardından bir şey daha söylüyor, "bu açığa alınanlar sebebiyle endişeliyiz" diyorlar. Siz işinize bakın. İşinize bakın. Benim ülkemde darbe olacak ve benim ülkemde 237 şehidim, 2191 yaralımız olacak, bir tane kalkıp taziyede bulunacak ardından 9 nasihat vereceksin. O aklı kendinde sakla."

'15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ'

Erdoğan'ın konuşmasından bazı bölümler şöyle:

"Şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak üzere Boğaziçi Köprüsü'nün adını 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Kızılay Meydanı'nın adını da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak değiştirdik."

"Şehit yakınlarımıza Terörle Mücadele Kanunu'ndaki tüm hakları aynen tanıyoruz. Ülkesi ve milleti için canını ortaya koyan bu kardeşlerimizin emanetlerine sahip çıkmak namus borcumuzdur."

"Ben hanım kardeşlerimi, Nine Hatunlarımızı kutluyorum. Tankların karşısına dikilip şehit olan hanım kardeşlerimi, dik durup yılmayan hanım kardeşlerimi kutluyorum. Tankın altında şehit olma azmiyle olup ama şehit olmayan fakat o yiğitliği gösteren gencimizi kutluyorum. Tank paletlerinin altına girenleri kutluyorum. Şehit olanları kutlamak haddime mi? Onu Rabb'im kutlamış. Sevgili Peygamberim kutlamış. O sevgili Peygamberimize komşu oluyor. "

"FETÖ'nün mazisi 40 yıl. 40 yıldır bunlar işte bugüne ulaşmak için çalıştılar. Şimdi hesap tersine döndü. Ama iş bitti mi, bitmedi. Yapacağımız daha çok şey var. Hep söylüyorum, bunlar kanser virüsü gibi. Vücudu metastaz yaptı. Şimdi bu virüs kazınıyor. Bu tamamen kazınarak temizlenmesi, vücudun bundan arınması lazım. On binlerce kim varsa temizleyeceğiz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.