TÜRKİYE
okuma süresi: 3 dak.

Biden: Gülen'in iadesi, Obama ve benim elimizde değil"

Biden: Gülen'in iadesi, Obama ve benim elimizde değil"

<p>Gülen'in iadesi konusunda Amerika'yla ilişkiler gerilirken, ABD Başkan Yardımıcısı Biden bugün Türkiye'de. Biden, ziyaret öncesi Milliyet Gazetesi için bir makale kaleme aldı. Amerika'n yönetiminin iki numaralı ismi, "Fethullah Gülen'in iadesi ne başkan Obama ne de benim elimdedir" dedi.</p>

Yayın Tarihi: 24/08/16 10:45
okuma süresi: 3 dak.
Biden: Gülen'in iadesi, Obama ve benim elimizde değil"
A- A A+

Amerikan Başkan Yardımcısı Joe Biden, ziyareti öncesi Milliyet gazetesi için kaleme aldığı makalesinde özetle Fethullah Gülen'i iade etmek ne Başkan Obama'nın ne de benim elimde diyor.

"Başkan Obama'nın ve benim, Fethullah Gülen'in Türkiye'ye hemen iade edilmesi yönünde basit bir hüküm verebileceğimizi ileri süren sesler de aynı ölçüde zarar vericidir. Yürütme ve yargı organlarının birbirinden ayrı ve bağımsız rollere sahip olduğu ABD'deki yönetim sistemi çerçevesinde, bu açıkça mümkün değildir. Aslında, bu yönde herhangi bir girişimde bulunmak yasalara aykırı olacaktır. İade süreci, hem iki hükümet tarafından onaylanmış olan ikili anlaşma hem de sağlam temellere dayanan ABD iç hukuku tarafından yürütülmektedir. Talepler, iade için yeterli kanıt bulunup bulunmadığına bakan bağımsız bir federal mahkeme tarafından ele alınmak zorundadır."

"İADE TALEBİ ELİMİZE ULAŞMADI"

Joe Biden, yazısında Türkiye'den darbe girişimine ilişkin Gülen'in iade talebi ya da herhangi bir kanıt ulaşmadığına yer verdi.

"Bu, her davada zaman alan bir süreçtir. Ayrıca şunu da belirtmek önem taşımaktadır; Gülen için darbe girişimi öncesi dönemdeki faaliyetlerine ilişkin iddiaları içeren iade talepleri almış bulunuyoruz; ancak Türkiye'den darbe girişimine ilişkin bir iade talebi ya da herhangi bir kanıt elimize ulaşmış değil. Bununla beraber, hukuk uzmanlarımız, iadeye ilişkin hukuki standartların yerine getirilip getirilemeyeceğini tespit etmek için Türk mevkidaşlarıyla özenli bir çalışma yürütülmesi amacına son derece bağlıdırlar."

ABD Başkan Yardımcısı Biden, Milliyet için kaleme aldığı makalede, 15 Temmuz darbe girişimine karşı çıkan halkın tutumunu övdü. Biden, darbe girişiminde Amerika'nın payı olduğu yönündeki görüşleri de "sorumsuzca iddialar" olarak niteledi.

"Bu nedenle, Türk halkının uzun yıllardır bir dostu olarak, bazı çevrelerin, ABD'nin darbe girişimini desteklediği ya da konuya ilişkin önceden bilgiye sahip olduğu yönündeki spekülasyonlarından üzüntü duyuyorum. Bunlar, tamamen gerçek dışı olmalarının yanında, ittifakımızı zayıflatma amacıyla tasarlandıkları için tehlikeli ve sorumsuzca iddialardır."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.