TÜRKİYE
okuma süresi: 3 dak.

Kurtulmuş: "Kıbrıs konusunda Türkiye olarak nereye kadar hangi tavizleri vereceğimizi biliyoruz"

Kurtulmuş: "Kıbrıs konusunda Türkiye olarak nereye kadar hangi tavizleri vereceğimizi biliyoruz"

TC Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kıbrıs konusunda Türkiye olarak nereye kadar hangi tavizleri vereceklerini bildiklerini kaydetti.

Yayın Tarihi: 12/11/16 19:42
okuma süresi: 3 dak.
Kurtulmuş: "Kıbrıs konusunda Türkiye olarak nereye kadar hangi tavizleri vereceğimizi biliyoruz"
A- A A+

Kurtulmuş, "Türkiye olarak nereye kadar hangi tavizleri vereceğimizi biliyoruz. Söylediklerimiz, bunlar ortadadır. Ümit ediyoruz ki bir barış düzeni, kalıcı bir sistem Kıbrıs'ta da kurulur ama bu şu manaya gelmiyor: Türkiye ne olursa olsun Kıbrıs'taki nihai çözümün elde edilmesi için kendisine dikte edilen tavizleri kabul edecek anlamına gelmiyor" dedi.

Kurtulmuş, İstanbul'da çalışan uluslararası medya kuruluşlarının temsilcileriyle Conrad Otel'de bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, bir soru üzerine, Kıbrıs meselesinde Türkiye'nin tavrının açık olduğunu belirterek, "Kıbrıs müzakereleri sırasında uzlaşmacı olmayan taraf hiçbir zaman Türkiye olmadı. Annan Planı'nı kabul eden Türkiye oldu, reddeden Rum kesimi oldu ama maalesef uluslararası camia tarafından mükafatlandırılan da uluslararası camianın sunduğu planı reddeden Rum tarafı oldu." dedi.

"Dolayısıyla baştan beri bu dengesiz ve haksız durumun düzeltilmesi lazım." diyen Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Türkiye olarak nereye kadar hangi tavizleri vereceğimizi biliyoruz. Söylediklerimiz, bunlar ortadadır. Ümit ediyoruz ki bir barış düzeni, kalıcı bir sistem Kıbrıs'ta da kurulur ama bu şu manaya gelmiyor: Türkiye ne olursa olsun Kıbrıs'taki nihai çözümün elde edilmesi için kendisine dikte edilen tavizleri kabul edecek anlamına gelmiyor. Türkiye hiçbir şekilde kendisine dikte edilen tavizleri vermez, kendi milli çıkarlarını Kıbrıs'ta sağlayabilecek noktaya kadar gelir ve orada durur. Dolayısıyla müzakerelerde yeni bir dönem, uluslararası camia eğer Kıbrısmeselesinde bir sonuç almak istiyorsa başından beri müzakereleri gerginleştiren, zaman zaman da masayı dağıtan Rum tarafına telkin ve tavsiyelerde bulunması gerekir. Kıbrıs'taki Türk varlığı asla reddedilemez. Kıbrıs bu anlamda Türkiye'nin de güvenlik sahasıdır, güvenlik alanıdır. Bu çerçevede biz belli noktalara kadar vereceğimiz tavizleri biliyoruz, Rum tarafının saldırgan, her şeyi kendisinin belirleme tarzını, tavrını kabul etmeyeceğimizi de ortaya koyuyoruz. Ümit ederim ki bir sonuç elde edilir."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.