TÜRKİYE
okuma süresi: 5 dak.

KKTC Mersin Konsolosluğu Rauf R. Denktaş ve Dr Küçük için anma töreni düzenledi

KKTC Mersin Konsolosluğu Rauf R. Denktaş ve Dr Küçük için anma töreni düzenledi

KKTC Mersin Konsolosluğu Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş ve Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük'ü ölüm yıldönümleri nedeniyle anma töreni düzenledi.

Yayın Tarihi: 15/01/17 08:32
okuma süresi: 5 dak.
KKTC Mersin Konsolosluğu Rauf R. Denktaş ve Dr Küçük için anma töreni düzenledi
A- A A+

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın ebediyete intikalinin 5. Yıl Dönümü ve Kıbrıs Türk Halkının Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük'ün ebediyete intikalinin 33. Yıl Dönümü münasebetiyle KKTC Mersin Konsolosluğu Toroslar Belediyesi işbirliğinde Toroslar ilçesindeki Rauf R. Denktaş Parkı ve Açık Hava Müzesinde bir anma töreni düzenlendi.

Törene Mersin Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Mersin Muharip Gaziler Derneği Başkanı Kemal Cındız, Kıbrıs Türk Kültür Derneği Mersin Şube Başkanı Bilge Tatver, TEMAD Mersin Şube Başkanı Halil Kur ile Muhtarlar, Kıbrıs Gazileri, Mersin'de yaşayan Kıbrıslı Türk yurttaşlar, Dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu ve Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'nın, Denktaş ve Dr. Küçük'ün anıtına çelenk sunumuyla başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Törende konuşma yapan Konsolos İnanıroğlu, "Türk milletinin gönlünde çok özel bir yere sahip olan Kurucu Cumhurbaşkanımız Denktaş'ı ve Liderimiz Dr. Fazıl Küçük'ü saygı, rahmet ve minnetle anarım" diyerek sözlerine başladı.

Dr. Küçük'ün, Kıbrıs Türk Halkı'nın mucizevi kurtuluş mücadelesinin simgesi, aynı zamanda bir aydın, önder, doktor, lider ve halkının sorunlarını çözmek için çalışan bir dava adamı olduğunu vurgulayan İnanıroğlu, "O, 1950'lerin Kıbrıs'ında köy köy, kahve kahve dolaşarak özgürlüğe bayrak açan bir liderdi. Dr. Küçük'ün sürdürdüğü mücadele, bugünlere gelmemizde önemli rol oynamıştır. Rauf Denktaş, Dr. Küçük'ün ulusal mücadele sürecinde en çok güvendiği, yardımına başvurduğu kişilerin başında gelmiştir. İki liderin yan yana olması, Kıbrıs Türk tarihi için çok değerli bir olgudur" diye konuştu.

Rauf Denktaş'ın Kıbrıs Türklerini toplumdan devlet olma noktasına taşıdığını belirten İnanıroğlu, "O her devrin adamı değil, her devir adam gibi bir liderdi. O, unutulmayacak bir devlet adamıdır. Kurucu Cumhurbaşkanımız bizlere ve gelecek nesillere KKTC'yi manevi miras olarak bırakmıştır. Onun özgürlük ve egemenlik aşkı ve Kıbrıs Türkünün mücadelesi sayesinde bugün özgür ve egemence kendi devletimiz çatısı altında yaşamaktayız" ifadelerini kullandı. İnanıroğlu, başta Ulu Önder Atatürk, Özgürlük mücadelesi liderimiz Dr. Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş olmak üzere Cumhuriyetimizin kurulmasına dek mücadele veren, vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla anarım diyerek sözlerini tamamladı.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da bir konuşma yaparak, "Hem Rauf Denktaş hem Dr. Fazıl Küçük, Kıbrıs'ın vatan oluşunda, bağımsızlık mücadelesinde bayrak olmuş isimler. Tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını başkaları çizer" dedi.

Tuna "Bu coğrafyada yaşamak gerçekten zor. Yarınlarda da zor olacak. Kıbrıs, bir anlamda en zor olan yerlerden bir tanesi. Türkler hiçbir zaman manda ve himaye altında olmamışlar, hep bağımsız yaşamışlar. Hem Rauf Denktaş hem Dr. Fazıl Küçük, Kıbrıs'ın vatan oluşunda, bağımsızlık mücadelesinde bayrak olmuş isimler. Kıbrıs'ın kolay elde edilmediğini genç neslin beyinlerine kazımak çok anlamlı ve çok önemli. Şu anda da Cenevre'de Kıbrıs ile ilgili müzakerelerin devam ettiği süreçte, Kıbrıs'ın kolay vatan olmadığının ispatı, buradaki gazilerimizdir" şeklinde konuştu.

Lakabı 'Toros' olan Denktaş'ı, adıyla özdeşleşen Torosların fahri hemşehrisi olarak gördüklerini dile getiren Tuna, şöyle devam etti: "Denktaş'ı rahmet ve minnetle anıyorum. Gücü nispetinde mücadelenin bayraktarlığını yapmış, insanın uyandırılmasında çok önemli katkı sağlamış Dr. Küçük'ü de rahmet ve minnetle anıyorum. Bu isimler unutulmamalı, unutturulmamalı. Unutursanız kaybedersiniz. Kaybederseniz bir daha asla bulamazsınız. Onun için diyoruz ki, tarihimizde hangi değer varsa Toroslar Belediyesi olarak o ismi asla unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız."

Tören, Rauf Denktaş Anıtı önünde toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.