TÜRKİYE
okuma süresi: 3 dak.

Rex Tillerson'un Ankara ziyaretinde Kıbrıs sorunu da ele alınacak

Rex Tillerson'un Ankara ziyaretinde Kıbrıs sorunu da ele alınacak

Perşembe günü Ankara'ya bir ziyaret gerçekleştirecek olan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un gündeminde Kıbrıs sorunu da yer alıyor.

Yayın Tarihi: 27/03/17 06:54
okuma süresi: 3 dak.
Rex Tillerson'un Ankara ziyaretinde Kıbrıs sorunu da ele alınacak
A- A A+

ABD Başkanı Donald Trump'ın kabinesinden Ankara'ya ilk ziyaret bu hafta gerçekleşecek. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, perşembe günü Ankara'da olacak. IŞİD'in Suriye'deki kalesi Rakka'ya yönelik operasyon için YPG'den vazgeçmesi beklenmeyen ABD'nin, bu ziyarette Ankara için de bir formül formül araması bekleniyor. Görüşmede ayrıca, NATO işbirliği, Irak, Kıbrıs, Ermeni meselesi, Heybeliada Ruhban Okulu gibi konuların da ele alınması bekleniyor.

Cumhuriyet gazetesinden Duygu Güvenç'in haberine göre, Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, göreve gelir gelmez yüz yüze görüşmeyi istediği Trump, referandum nedeniyle bu talebi geciktirse de iki liderin 25 Mayıs'ta Brüksel'de yapılacak NATO Zirvesi'nde bir araya gelmesi bekleniyor.

Trump'ın koltuğa oturmasının hemen ardından CIA Direktörü ve ABD Genelkurmay Başkanı Türkiye'ye gelmiş, ancak Ankara, ABD'yi Suriye'de YPG ile iş birliğinden vazgeçmeye ikna edememişti.

Tillerson'ın ziyaretinin ana gündemini de Suriye oluşturacak. Görüşmelerde, Suriye'nin geleceği ve Rakka operasyonunun yanı sıra NATO iş birliği, Irak, Kıbrıs, Ermeni meselesi, Heybeliada Ruhban Okulu gibi konuların da ele alınması bekleniyor. Tillerson'un, Türkiye'nin AB sürecinde Batı'yla bütünleşmesi ve hukukun üstünlüğü, insan hakları gibi evrensel değerlere bağlı kalması konusunda spesifik bir mesaj vermesi beklenmiyor.

"TEL ABYAD MAKUL DEĞİL"

ABD'nin Rakka operasyonunda kimlerin görev alacağı hakkında nihai kararını vermediğini belirten bir yetkili, "Operasyonun YPG ile birlikte düzenlenmesini bekliyoruz" dedi. Operasyonunun başlaması için Türkiye'deki referandumun sonuçlanmasının beklendiğine işaret edilirken Ankara'nın Tel Abyad üzerinden Rakka'ya gitme önerisi için bir yetkili "Daha makul yollar var" yorumunu yaptı. Ankara ise Rakka operasyonunun YPG ile başlaması halinde, bölgede ÖSO'ya destek veren gruplar aracılığıyla sürece müdahil olmayı planlıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.