TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

MGK: "Müzakereler ancak Rumlar adım atarsa başlar"

MGK: "Müzakereler ancak Rumlar adım atarsa başlar"

Türkiye'de 2017'nin ikinci Milli Güvenlik Kurulu(MGK) toplantısı bugün yapıldı.

Yayın Tarihi: 29/03/17 23:02
okuma süresi: 2 dak.
MGK: "Müzakereler ancak Rumlar adım atarsa başlar"
A- A A+
Kıbrıs Postası-Ulaş Barış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'de saat 15.20'de başlayan toplantı yaklaşık 4 saat sürdü.

Toplantının ardından yayınlanan beş maddelik bildiride bir madde de Kıbrıs sorunu için ayrıldı. Sert ifadelerin dikkat çektiği bildiride Rumların Enosis kararına atfen "Kıbrıs meselesine çözüm bulmak amacıyla Cenevre'de yürütülen görüşmeleri, Kıbrıs Rum kesiminin aldığı "Enosisin kutlanması" kararına Türk tarafının haklı tepkisi üzerine kesintiye uğradı" denildi.

MGK tekrardan başlama ihtimali olan müzakerelere istinaden ise "müzakerelerin tekrar başlaması ancak Rum tarafının güven tesis edici adımlar atmasıyla mümkün olacaktır" denilmesi ise açıklamada dikkat çeken bir başka nokta.

Bildirinin 5. maddesinde Kıbrıs sorunuyla ilgili şu görüşler dile getirildi:

Kıbrıs meselesine çözüm bulmak amacıyla Cenevre'de yürütülen görüşmelerin, Kıbrıs Rum kesiminin aldığı "Enosisin kutlanması" kararına Türk tarafının haklı tepkisi üzerine kesintiye uğradığı hatırlatılarak, müzakerelerin tekrar başlamasının ancak Rum tarafının güven tesis edici adımlar atmasıyla mümkün olacağı vurgulanmıştır. Ada'da adil, kapsamlı ve kalıcı bir çözüm bulunmasının, eşit ortaklık anlayışının özümsenmesiyle mümkün olabileceği belirtilerek, Rum tarafının oyalama/zamana yayma gibi davranışları terk ederek, artık net ve yapıcı bir tavır koyması gerektiğinin altı çizilmiştir"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.