TÜRKİYE
okuma süresi: 4 dak.

Adnan Hoca taraftarı, kitapları çöpe atanları eleştirdi

Adnan Hoca taraftarı, kitapları çöpe atanları eleştirdi

Adnan Oktar'a yakınlığıyla bilinen Bilge Soylu, Adnan Oktar'ın kitaplarının dağıtılmasına karşı olanları eleştirerek, PKK karşıtı kitapları çöpe atan bir takım kişi ve çevrelerin 'milliyetçiliğinin sorgulanması gerektiğini' ima etti.

Yayın Tarihi: 13/04/17 07:29
okuma süresi: 4 dak.
Adnan Hoca taraftarı, kitapları çöpe atanları eleştirdi
A- A A+
Kıbrıs Postası

Adnan Oktar'a yakınlığıyla bilinen Bilge Soylu, Adnan Oktar'ın kitaplarının dağıtılmasına karşı olanları eleştirerek, PKK karşıtı kitapları çöpe atan bir takım kişi ve çevrelerin 'milliyetçiliğinin sorgulanması gerektiğini' ima etti.

Adnan Hoca olarak bilinen Adnan Oktar'ın kitaplarının Kıbrıs'ta ücretsiz bir şekilde kimliği belirsiz şahıslar tarafından dağıtılmasına yönelik tepkiler üzerine Adnan Oktar'a yakınlığı ile bilinen Bilge Soylu tarafından açıklama yapıldı. Adnan Oktar'ın kitaplarının dağıtımı ile ilgili çıkan haberler üzerine açıklama yaptığını belirten Bilge Soylu, "Adnan Oktar'ın eserlerinden Darwinizm'in geçersizliği, PKK terör örgütünün kalleşliği ve zulmü ve imanı konularla ile ilgili kitaplarından bazılarının Kıbrıs'ta dağıtılması bazı kişileri ve çevreleri oldukça rahatsız etmiş" diyerek, bunun çok dikkat çekici ve manidar bir durum olduğunu ifade etti. Soylu, Adnan Oktar'ın kitaplarının dağıtılmasına karşı olanları eleştirerek, PKK karşıtı kitapları çöpe atan bir takım kişi ve çevrelerin milliyetçiliğinin sorgulanması gerektiğini ima etti.

"PKK KARŞITI KİTAPTAN RAHATSIZ OLAN BİR KİŞİNİN MİLLİYETÇİLİĞİNDEN ŞÜPHE EDERİZ"

"Bu kitapların insanlara ücretsiz ulaşması ve insanların bilgilendirilmesi bir sevinç vesilesi olacağına, kitabın içeriğinden o kadar rahatsız olmuşlar ki, haberde bazı kitapları çöpe attıkları anlatılmış" diyen Bilge Soylu, "Ancak bu yöntem kabul edilebilir bir yöntem değil, oldukça ilkel bir yöntem. Çünkü 2. Dünya Savaşı dönemi diktatörleri Hitler ve Mussolini döneminde böyle bir yöntem uygulanıyordu. Eğer bir kişi 'PKK kalleşliği ve PKK zulmü, vatan sevgisi, birlik ve beraberlik' ile ilgili bir kitaptan rahatsız oluyorsa, bunu engellemeye çalışıp, yok etmek istiyorsa, hiç şüphesiz biz o kişinin milliyetçiliğinden şüphe ederiz" şeklinde iddialarda bulundu.

"BÖYLE BİR KİTAPTAN NEDEN RAHATSIZ OLUYORSUNUZ?"

"Böyle bir kitaptan neden rahatsız oluyorsunuz?" diyen Bilge Soylu, PKK terör örgütü ile ilmi mücadeleyi sadece Adnan Oktar'ın ve yakın çevresinin yaptığını savunarak, bu tür faaliyetlerin durdurulması değil; takdir görmesi gerektiğini iddia etti. Düşünce ve ifade özgürlüğüne saldırı niteliğindeki bir eylemle ilgili haberin içeriğinde okumanın, kitap karşıtlığının özendirici ve övücü ifadelerle okuyucuya aktarıldığını da iddia eden Soylu, bunu doğru bulmadığını sözlerine ekledi.

"İÇİNDE KURAN AYETLERİ OLAN BİR KİTABI ÇÖPE ATMAK, O İNSANLARIN GÖRGÜ VE KÜLTÜR DÜZEYİNİ ORTAYA ÇIKARIYOR"

Kitapları çöpe atma eyleminin demokrasi dışı bir yöntem olduğunu söyleyen Bilge Soylu, bunun haberlerde övgü ile anlatılmaması gerektiğini söyledi. Soylu, "İçinde Kuran ayetleri olan bir kitabı çöpe atmak, o insanların görgü ve kültür düzeyini ortaya çıkarıyor. Eğer bir kişi içinde Kuran ayetlerinin olduğu, vatanın birliğini bütünlüğünü anlatan bir kitabı çöpe koyuyorsa, basının görevi böyle bir eylemi övmek değil; bunun arkasındaki hatayı araştırmak ve kamuoyunu aydınlatmak olmalıdır" diyerek, basında konuyla ilgili çıkan haberleri eleştirdi.

ADNAN OKTAR'DAN KIBRIS PAYLAŞIMI…

Kıbrıs'ta kitap dağıtımı konusunda sosyal medya hesabından paylaşım yapan Adnan Oktar'ın ise "Kıbrıs bizim parçamız, Kıbrıs'ta ilmi çalışmalarımız ve kitap faaliyetlerimiz hep devam edecek" şeklinde açıklamalarda bulunduğu dikkat çekti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.