TÜRKİYE
okuma süresi: 4 dak.

Kocaeli Körfezi'nde LPG tankeri alev alev yandı. 7 kişi yaralandı

Kocaeli Körfezi'nde LPG tankeri alev alev yandı. 7 kişi yaralandı

Kocaeli Körfezi'ndeki bir LPG tankerinde yangın çıktı. Tankerdeki 7 kişi yaralandı. Yangına müdahale eden römorkörlerin birinde yaralanan 3 personel hastaneye kaldırıldı. Yangın kontrol altına alındı. Körfez bir süre gemi trafiğine kapatıldı.

Yayın Tarihi: 29/04/17 17:02
okuma süresi: 4 dak.
Kocaeli Körfezi'nde LPG tankeri alev alev yandı. 7 kişi yaralandı
A- A A+

Kocaeli'nin Körfez İlçesi'nde, İzmit Körfezi Tütünçiftlik açıklarında boş LPG tankeri, denizdeki platforma bağlanarak aktarmasını tamamladıktan sonra yanına yanaşan malzeme taşıyan teknede yangın çıktı. Alevler LPG tankerine sıçrarken, teknede bulunan mürettabat denize atladı. Kıyı Emniyeti, Donanma Komutanlığı, Sahil Güvenlik, Deniz Polisi yangına müdahale ederken, yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. 9 kişi tedavi altına alındı.

Yangın, saat 16.20'de meydana geldi. Çok sayıda dolum tesisinin bulunduğu Körfez İlçesi Tütünçiftlik açıklarında bulunan Habaş adlı LPG tankeri, boşaltma için denizde bulunan platforma yanaştı. LPG yükünü aktardıktan sonra, Serdar 2 adlı, gemilere gıda ürünleri ve personelÿtaşıyan tekne de boş durumdaki tankere yanaştı.

İddiaya göre, motor bölümü alev alan teknede patlama oldu. Alevler yanında bulunan tankere de sıçradı. Tekne alev alev yanarken, LPG tankeri, tekneden uzaklaştırıldı. Gemide 5 büyük LPG tankı bulunurken, 1 tank alev aldı. Yangın ihbarı üzerine Kıyı Emniyeti, Donanma Komutanlığı, Sahil Güvenlek, Deniz Polisi ve Tüpraş'a ait söndürme gemileri ve botlar bölgeye hareket etti.Teknede bulunan 3 personelin vücutlarında yanıklar oluşurken, denize atladı. Botlarla denizde bulunan 3 kişi alınarak kıyıda bekleyen 112 Acil ekiplerine teslim edildi. Söndürme gemileri, tankerdeki alevleri söndürmek için çaba harcadı. Yangın kontrol altına alınırken, herhangi bir sızıntının olmaması faciayı önledi. Söndürme gemileri uzun süre soğutma çalışması yaptı. Yangının başladığı tekne ise kullanılmaz hale geldi. Serdar 2 teknesi kıyıya çekildi.

Gemide yangından etkilenen 6 kişi de botlara alındı. Yaralanan toplam 9 kişi Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Seka Devlet Hastanesi ve özel bir hastaneye kaldırıldı. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu yaralılardanÿdurumları ciddi olan 2'sinin yanık ünitesi bulunan Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındığını, 3 kişinin gözetim altında bulunduğunu, 4 kişinin ise ayakta tedavi edildiğini söyledi.

Tankerdeki soğutma çalışmaları tamamlandı. LPG tankeri açıkta bekletiliyor.

Yanan tanker, TÜPRAŞ tesislerine 600-700 metre mesafede bulunuyor.

VALİDEN AÇIKLAMA

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının gemi mürettebatını taşıyan filikada çıktığını belirtti.

Tankerin LPG yüklü olmadığını, boş bir tanker olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, şunları söyledi:

"Bu tankerde çalışan personelimizi kıyıya taşıyan servis yapan filikada yangın çıkıyor. Gemiye yanaşık düzeyde ve durumda çıkan yangında, ilk anda müdahale yapılırken, ilk andaki algı nedeniyle bu yangının gemiye ait olduğu kanısı gerçekleşiyor. Gemiye çok küçük bir sirayet var ama anında geminin hem kendi sistemi hem de olayla birlikte müdahale eden Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüzün söndüren gemileri, Donanma Komutanlığımız, Sahil Güvenlik Komutanlığımız ve Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin ekipleri ile bu yangın söndürülüyor ve bu filika da açığa çekilerek herhangi bir riske karşıda etkisiz ve riski mümkün olmayan bir yere taşınıyor. Şu anda herhangi bir ihtimale karşı, geminin soğutma sistemi, gerek kendi sistemi gerekse de bizim çevredeki yangın ekiplerimizle gerçekleşti."

Yangında 9 kişinin yaralandığını aktaran Vali Güzeloğlu, "Yaralılarımız hastanelere sevk edildi. Onların tedavisi de en kısa süre içerisinde başlayacağız. Bu tankerimizde LPG yok" ifadesini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.