TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Erdoğan: "Bu tablo, soruna BM parametreleri çerçevesinde çözüm olmayacağını gösteriyor"

Erdoğan: "Bu tablo, soruna BM parametreleri çerçevesinde çözüm olmayacağını gösteriyor"

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan G20 zirvesinin ardından basın toplantısında Cenevre konferansına değindi. Erdoğan, "KKTC ile beraber gerek Annan Planı'nda, gerek mevcut süreçte önde olduk. Ancak tüm çabalara rağmen zirve sonuçsuz kaldı. Sonuçtan büyük üzüntü duyuyoruz. Bu tablo, soruna BM parametreleri çerçevesinde çözüm olmayacağını gösteriyor." dedi.

Yayın Tarihi: 08/07/17 18:38
okuma süresi: 2 dak.
Erdoğan: "Bu tablo, soruna BM parametreleri çerçevesinde çözüm olmayacağını gösteriyor"
A- A A+
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan G20 zirvesinin ardından basın toplantısında Cenevre konferansına değindi.

Kıbrıs Konferansı'nın sonuçsuz kalmasına ilişkin TC Cumhurbaşkanı Erdoğan:

"Tüm gayretlerimize rağmen Kıbrıs Konferansı'nın 28 Haziran'da başlayan ikinci oturumu sonuçsuz kaldı. Türkiye'nin ve Türk tarafının özverili çabaları, samimi ve ılımlı tavrı hak ettiği karşılığı görmedi. Açıkçası sonuçtan büyük bir üzüntü duyuyoruz. Uzun çabalardan sonra geldiğimiz bu tablo, Kıbrıs sorununa Birleşmiş Milletler iyi niyet misyonu parametreleri çerçevesinde bir çözüm bulunmasının imkansızlığını ortaya koymuştur. Artık bu parametrelerde ısrar etmenin bir anlamı yoktur."

"Türkiye, sorunun çözümüne farklı parametrelerle katkı sağlama çabalarını yine sürdürecektir" diyen Erdoğan, "Aynı tutumu ilgili tüm taraflardan bekliyoruz. Olmadığı takdirde şüphesiz ki B planı, C planı, bunlar da düşünülmeye başlanacaktır. Elbette bu konuda gereken değerlendirmeleri yapacak, sonucu kamuoyu ve muhataplarımızla paylaşacağız." ifadesini kullandı.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.