TÜRKİYE
okuma süresi: 3 dak.

Erdoğan:"Rusya ile S-400 imzaları atıldı"

Erdoğan:"Rusya ile S-400 imzaları atıldı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile NATO arasında gerilime neden olan S-400 füzelerinin satın alımıyla ilgili Rusya'yla imzaların atıldığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 25/07/17 13:38
okuma süresi: 3 dak.
Erdoğan:"Rusya ile S-400 imzaları atıldı"
A- A A+

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile NATO arasında gerilime neden olan S-400 füzelerinin satın alımıyla ilgili Rusya'yla imzaların atıldığını açıkladı.

Nisan ayında, dönemin Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, füzelerle ilgili Rusya ile anlaşma konusunda nihai aşamaya gelindiğini söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de AK Parti'nin Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada "İnşallah S-400 füzelerini ülkemizde göreceğiz" dedi:

"S-400'ler neden gerilme neden olsun? Bir ülke kendi güvenliğine yönelik en ideal arayışı yapmak durumundadır.

"Biz yıllardır ABD ile bu tür şeylerde istediğimizi yapamıyorsak arayış içinde olmak durumundayız. Ve bunlar arayışın bir ürünüdür. İşte NATO. Yıllardır NATO ülkesi olan Yunanistan S-300'leri kullanıyor. Neden rahatsız oluyorlar?


"Biz şu anda Rusya Federasyonu ile bu konuyla ilgili adımları attık, imzalar atıldı ve inşallah S-400 füzelerini ülkemizde göreceğiz. Ve bunları ortak üretimle de süreci işleteceğiz".

3 milyar 400 milyon dolar tutarındaki bu anlaşma, Türkiye tarihinin en büyük savunma ihalesiydi ve ABD ile diğer NATO üyesi ülkeleri endişelendirmişti.

Türkiye daha sonra kendi füze sistemini geliştirmeyi düşündüğünü açıklamış fakat sonra Rusya'dan S-400 füzeleri alımı konusu gündeme gelmişti.

Bu, ABD ve NATO'nun eleştirilerine neden olmuştu.

Erdoğan'dan Mescid-i Aksa'yı ziyaret çağrısı

Bu arada Erdoğan konuşmasında İsrail'i, Mescid-i Aksa'yı Müslümanların elinden alma girişiminde bulmakla suçladı.

Cumhurbaşkanı, tüm Müslümanlara Mescid-i Aksa'yı ziyaret çağrısında bulundu:

"Geçmişte ders kitaplarımızda kasıtlı ve yanlış bir şekilde yer aldığı için nesiller boyunca zihinlere kazınmış olan 'Araplar bizi arkadan vurdu' yalanını artık bir kenara bırakmanın zamanı da gelmiştir.


"Biz Müslümanlar için mübarek beldelerimizi korumak, imkan değil, iman meselesidir. Eğer, İsrail elindeki silahlara bakarak böyle bir yola tevessül ediyorsa çok yanılır. Filistinli ve diğer milletlerden kardeşlerimiz de bu zeminin dipdiri ayakta olduğunu cümle aleme ilan etmektedir. Buradan tüm vatandaşlarıma ve tüm Müslümanlara çağrıda bulunuyorum. İmkanı olan herkes, lütfen Kudüs'ü Mescid-i Aksa'yı ziyaret etsin.

"Gidemeyenler de oradaki kardeşlerimize yardım göndersinler. Bizler Mescid-i Aksa'ya ne kadar çok sahip çıkarsak, gözlerini oraya dikmiş olanların işleri de o kadar zorlaşır. Postalları ile kirletiyor, Müslüman kanı döküyorsa bunun sebebi bizlerin Kudüs'e yeteri kadar sahip çıkmıyor oluşumuzdur. Gelin hep birlikte Kudüs'e sahip çıkalım."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.