TÜRKİYE
okuma süresi: 4 dak.

Duncan: "Birleşik Krallık'taki müslümanların desteklenmesinden yana oldum"

Duncan: "Birleşik Krallık'taki müslümanların desteklenmesinden yana oldum"

TC Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, resmi temaslar için Türkiye'de bulunan İngiltere Dışişleri Bakanlığı Avrupa'dan Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan ile bakanlıkta ortak basın toplantısı düzenledi.

Yayın Tarihi: 17/08/17 14:37
okuma süresi: 4 dak.
Duncan: "Birleşik Krallık'taki müslümanların desteklenmesinden yana oldum"
A- A A+
TC Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, resmi temaslar için Türkiye'de bulunan İngiltere Dışişleri Bakanlığı Avrupa'dan Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan ile bakanlıkta ortak basın toplantısı düzenledi.

İngiliz Bakan Duncan'ı ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Çelik, "15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra Türkiye'ye destek veren tek siyasetçi. O günden beri de sürekli olarak irtibatımız var. Yaklaşık olarak kendisinin Türkiye'ye 5. ziyareti. Bu dönemde bize verdiği desteğe çok teşekkür ediyorum." dedi.

Türkiye ve İngiltere'nin iş birliği kapasitesinin ve giderek yükselen ilişkisinin olduğunu vurgulayan Çelik, "Birleşik Krallık geçen sene yaşadığımız o hain darbe girişiminden bu yana çok yüksek bir şekilde Türk demokrasisine, cumhurbaşkanlığı makamına, seçilmiş hükümete, demokratik kurumlara güçlü destek veriyor. Çeşitli alanlardaki iş birliğimiz bu demokratik dayanışma temelinde devam ediyor." diye konuştu.

Çelik, Türkiye ve İngiltere'nin iki güçlü Avrupa ülkesi olduğunu, Türkiye'nin AB üyesi olmamasının ya da İngiltere'nin Brexit sürecinin Avrupalı olmamak anlamına gelmediğini belirtti.

İki ülkenin Kıbrıs konusunda da yakın temasta olduğunu ifade eden Çelik, yürütülen müzakerelerde Türk tarafının olumlu yaklaşımına rağmen çözüme ulaşılamadığını kaydetti. Çelik, süreçte kapsamlı müzakerelerin sona erdiğini, müzakerelerin herhangi bir şekilde dondurulmuş ya da askıya alınmış olmadığını söyledi.

Bakan Çelik, basın toplantısının ardından Duncan ile Kıbrıs, terör ve nefret suçlarıyla mücadele konularını ele alacaklarını, kendisinin de eylül ayında İngiltere'yi ziyaret edeceğini söyledi.

"BİRLEŞİK KRALLIK'TAKİ MÜSLÜMANLARIN DESTEKLENMESİNDEN YANA OLDUM"

İngiltere Dışişleri Bakanlığı Avrupa'dan Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan, İsviçre'de yapılan Kıbrıs Konferansı'nın başarısızlıkla sonuçlanmasından üzüntü duyduklarını dile getirerek, "Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yapıcı ve olumlu yaklaşımlarını biliyoruz. Gerçekten çok yazık. Kapsamlı görüşmelerin bir sonuca varmaması bizi çok üzdü." şeklinde konuştu.

Avrupa'daki İslam karşıtlığı konusuna değinen Duncan, Birleşik Krallık'ta yaşayan 3 milyon Müslüman'ın ülkenin çok önemli parçasını oluşturduğunu kaydetti.

Duncan, görev süresi boyunca daima Birleşik Krallık'taki Müslümanların desteklenmesinden yana olduğunu hatırlatarak, "Müslümanlar diğer vatandaşlar gibi eşit haklara sahip vatandaşlar. Irkçı ya da nefrete dayalı bir saldırı varsa kınıyorum. Bu tür suçlar her türlü uygarlaşmış toplumda reddedilir. Biz bunu şiddetle kınıyoruz. Bu tür yaklaşımlar asla kabul edilemez." dedi.

İngiltere'nin en yüksek tirajlı gazetesi TheSun'ın eski siyaset editörü TrevorKavanagh'ın çarşamba günü yayımlanan köşe yazısında kullandığı "Müslüman sorunu" ifadesinin sorulması üzerine Duncan, İslamofobi, antisemitizm ve nefret suçları arasında bir fark gözetilmesinin asla kabul edilemez olduğunu belirtti.

Duncan, Birleşik Krallık'taantisemitik ya da İslamofobik tavır sergileyenlerin sert şekilde kınandığının ve kanunlara göre kovuşturmaya tabii tutulduğunun altını çizdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.