TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Aksakallı istifa etti iddialarına yalanlama: "Paşa görevinin başındadır"

Aksakallı istifa etti iddialarına yalanlama: "Paşa görevinin başındadır"

Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Savunma Bakanlığı atamalarına ilişkin Türkiye'de yayın yapan bazı gazetelerde çıkan haberlere yalanlama geldi.

Yayın Tarihi: 20/08/17 18:44
okuma süresi: 2 dak.
Aksakallı istifa etti iddialarına yalanlama: "Paşa görevinin başındadır"
A- A A+

Kıbrıs Postası

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan görev süresi dolmayan ve aralarında Özel Kuvvetler Komutanı Korg. Zekai Aksakallı'nın da bulunduğu 10 generalin istifa dilekçesi verdiği yönündeki iddiaları araştıran Kıbrıs Postası, iddiaların gerçeği yansıtmadığı bilgisine ulaştı.

Türkiye'de yayın yapan bazı gazetelerde çıkan iddialarla ilgili olarak askeri yetkililere ulaşan Kıbrıs Postası, söz konusu haberlerin doğru olmadığını öğrendi.

Kıbrıs Postası'na konuşan askeri kaynaklar, Zekai Aksakallı Paşa'nın görevinin başında olduğunu belirterek, "Zekai Aksakallı Paşa, atandığı Çanakkale/Gelibolu İkinci Kolordu Komutanlığı görevini devraldı ve görevinin başındadır" diye konuştu.

Bazı basın-yayın organlarında çıkan haberlere göre Yüksek Askeri Şura'nın (YAŞ) ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) geciken atamalar Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla birlikte kararların TSK'da kriz yarattığı savunulmuş ve 15 Temmuz darbe girişimi gecesinin kahramanlarından biri olarak gösterilen ve IŞİD'e karşı yürütülen Fırat Kalkanı Operasyonu'nu başından sonuna bizzat yöneten Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'nın, Gelibolu'da bulunan 2'nci Kolordu Komutanlığı'na atandığı, bu tercihin ardından Zekai Aksakallı'nın emekliliğini istediği, Ankara kulislerinde de Kara Kuvvetleri'nden Aksakallı dahil 10 generalin istifa ettiği iddia edilmişti.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.