TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Türkiye'den Barzani'ye çok sert referandum uyarısı

Türkiye'den Barzani'ye çok sert referandum uyarısı

IKBY Başkanı Mesut Barzani'nin, Irak Kürt Bölgesi'nin bağımsızlık referandumunun 25 Eylül 2017'de yapılacağını açıklaması sonrası gerilim dozu gittikçe yükseliyor.

Yayın Tarihi: 17/09/17 09:07
okuma süresi: 2 dak.
Türkiye'den Barzani'ye çok sert referandum uyarısı
A- A A+
IKBY Başkanı Mesut Barzani'nin, Irak Kürt Bölgesi'nin bağımsızlık referandumunun 25 Eylül 2017'de yapılacağını açıklaması sonrası gerilim dozu gittikçe yükseliyor. Dün TC Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı, 'Barzani kararımızı 22 Eylül'deki MGK sonrasında görecek' açıklaması sonrasında Başbakan Binali Yıldırım'dan da çok sert bir mesaj geldi. Yıldırım, referandumun ulusal güvenlik meselesi olarak görüldüğünü belirtti ve ekledi, "Her türlü adımı atacağımız konusunda kimsenin şüphesi olmasın."

Başbakan Binali Yıldırım, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) düzenlemeyi planladığı referandumun, Türkiye için bir ulusal güvenlik meselesi olduğunu belirterek, "Bu konuda gereken her türlü adımı atacağımız konusunda kimsenin şüphesi olmasın." ifadesini kullandı.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Yıldırım, şunları kaydetti:

"IKBY'nin düzenlemeyi planladığı referandum, ülkemiz için bir ulusal güvenlik meselesidir. Bu konuda gereken her türlü adımı atacağımız konusunda kimsenin şüphesi olmasın."

İBADİ: ASKERİ AÇIDAN MÜDAHALE...

Öte yandan Irak Başbakanı Haydar el-İbadi de dün yaptığı açıklamada uyarı tonunu bir üst perdeye çekti. İbadi, Associated Press ajansına yaptığı açıklamada, IKBY'nin referandum planıyla ilgili "Irak halkının hukuk dışı güç kullanımıyla tehdit edilmesi halinde askeri açıdan müdahale edeceklerini" ifade etti.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.