TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Erdoğan'dan Barzani'ye Barış Harekatı'nın unutulmaz şarkısından atıf: "Bir gece ansızın gelebilirim"

Erdoğan'dan Barzani'ye Barış Harekatı’nın unutulmaz şarkısından atıf: "Bir gece ansızın gelebilirim"

Erdoğan, Suriye-Kuzey Irak gerilimine dair Kıbrıs Barış Harekatı'nın unutulmaz şarkı sözlerinden atıf yaptı.

Yayın Tarihi: 26/09/17 08:30
okuma süresi: 2 dak.
Erdoğan'dan Barzani'ye Barış Harekatı’nın unutulmaz şarkısından atıf: "Bir gece ansızın gelebilirim"
A- A A+
Erdoğan, Suriye-Kuzey Irak gerilimine dair Kıbrıs Barış Harekatı'nın unutulmaz şarkı sözlerinden atıf yaptı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'ndan önce adada gerginlik hâkimken; Rum radyosunun kışkırtma amaçlı çaldığı "bekledim de gelmedin, hiç mi beni sevmedin" şeklinde sözleri olan şarkıya karşı; bayrak radyosunun cevap niteliğinde çaldığı, sözleri Ümit Yaşar Oğuzcan'a ait "bu kadar yürekten çağırma beni, bir gece ansızın gelebilirim" mısraından alıntıyla hitap etti.

'Irak ve Suriye konusunda tehdit oluşturan konularda gerektiğinde kullanmaktan çekinilmeyecek tüm seçeneklerin masada olduğunu söyleyen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ''Bir gece ansızın gelebiliriz'' şeklinde konuştu.

Erdoğan, Kuzey Irak'taki referandum kararı için ''Sonucuna bakmaksızın yok hükmünde kabul ediyoruz. Buram buram fırsatçılık kokan bir girişim. Bundan sonra Kuzey Irak Yerel Yönetimi, bakalım petrolünü hangi kanallarla nereye akıtacak veya nereye satacak? Vana bizde. Vanayı kapattığımız anda o iş de bitti'' ifadesini kullandı. ''Irak ve Suriye konusunda ülkemiz için tehdit oluşturan konularda gerektiğinde kullanmaktan çekinmeyeceğimiz tüm seçenekler masa üstündedir'' diyen Cumhurbaşkanı ''Bir gece ansızın gelebiliriz'' şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı "Başkaları için sadece stratejik birer hamleden ibaret olan bu gelişmelerin bizim için, devletimizin ve milletimizin beka meselesi olduğunu buradan bir kez daha ifade ediyorum. 911 kilometre bizim Suriye sınırımız var. Biz burada böyle bir yapılanmaya asla müsaade etmeyiz. Dedim ya bir gece ansızın gelebiliriz. Bunu Fırat Kalkanı Harekatı'nda yaptık. Şimdi burada da bu tür gelişmelere müsaade etmemiz mümkün değil" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.