TÜRKİYE
okuma süresi: 5 dak.

Behçet Kaynar Özel Kalem Müdürlüğü'ne atandı

Behçet Kaynar Özel Kalem Müdürlüğü’ne atandı

TC Ekonomi Bakanlığında görevini yürüten Mustafa Behçet Kaynar, Türkiye Cumhuriyeti Başbakan'ı Binali Yıldırım'ın özel kalem müdürlerinden biri olarak atandı. Behçet Kaynar daha çok Binali Yıldırım'ın AK Parti Genel Merkezi'ndeki işleriyle ilgilenecek.

Yayın Tarihi: 20/10/17 14:30
okuma süresi: 5 dak.
Behçet Kaynar Özel Kalem Müdürlüğü’ne atandı
A- A A+
TC Ekonomi Bakanlığında görevini yürüten Mustafa Behçet Kaynar, Türkiye Cumhuriyeti Başbakan'ı Başbakan Binali Yıldırım'ın özel kalem müdürlerinden biri olarak atandı. Behçet Kaynar daha çok Binali Yıldırım'ın AK Parti Genel Merkezi'ndeki işleriyle ilgilenecek.

Elde edinilen bilgiye göre Behçet Kaynar, şuanda Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özel kalem müdürlüğünü yapmakta olan Hasan Doğan'ın ekibinde yer alıyordu. Kaynar, uzun yıllar devletin önemli birimlerinde görev aldı. Mustafa Behçet Kaynar, Başbakanlık'taki görevine atanmadan önce TC Ekonomi Bakanlığı'nda özel kalem müdürlüğü görevindeydi.

Başbakan'ın 3 önemli yerdeki işlerini yürütmesi için 3 tane özel kalem müdürü var. Bunların ilki Başbakanlık'ta görev yapıyor, ikincisi AK Parti Genel Merkezi'nde diğeri özel kalem müdürü ise TBMM'de bulunuyor.

BAŞBAKANLIK ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ HAKKINDA

Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü, TC Başbakanlık teşkilatı yardımcı hizmet birimleri altında yer alan bir kadrodur. İlk kurulumundan günümüze birçok düzenlemeden geçmiştir.

BAŞBAKANLIK ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ TARİHİ GELİŞİMİ

-18 Mayıs 1929 yılında Başbakanlık hizmet birimleri arasında "Kalem-i Mahsus Müdürlüğü" adı ile yer almaya başlamış ve 1929 yılından 1984 yılına kadar yapılan kadro değişiklikleri sonucu 8 Haziran

-1984 yılında 203 sayılı "Başbakanlık Teşkilâtı Hakkında Kanun Hükmünde Kararname gereği yardımcı birimler içerisinde Özel Kalem Müdürlükleri olarak tanımlanmıştır.

-18 Mayıs 1929 yılında ilk kez kurulan Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğüne 1 Müdür, 1 Tercüman ve Mütercim, 1 Daktilograf, 1 Sicil Memuru ve Levazım Memuru ve Ayniyat Muhasibi atanmıştır.

-19 Nisan 1937 yılında Müdür, 9 uncu derecede (1) Şef, 10 uncu derecede (1) Memur ve 11 inci derecede (1) Memur kadrosu bulunmaktadır.

-19 Nisan 1937 yılında 1 Müdür, 1 Şef, 1 Memur ve 1 Memur kadrosu açılmıştır.

-13 Eylül 1946 yılında hali hazırdaki kadroya 1 Müşavirlik Büro Müdürlüğü eklenmiştir.

-9 Mart 1954 yılında 1 Müdür, 1 Müdür Muavini, 2 Devlet Vekilleri Hususî Kalem Müdürleri, 1 Şifre Şefi, 3 Şef, 7 Memur, 1 Mütercim olarak kadro yeniden düzenlenmiştir.

-13 Kasım 1971 yılında 1954 yılında belirlenen kadroya 2. dereceden yeni kadrolar eklenmiştir.

-8 Haziran 1984 yılında ise Başbakanlık Teşkilâtı Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamesinde belirtildiği gibi Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü teşkilât cetvelinde yardımcı birimler bölümünde yer alarak günümüze kadar gelmiştir.

Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğünün Görevleri

-Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü, Başbakan ve Başbakan yardımcılarının resmi ve özel tüm yazışmalarını yürütmektedir.

-Tüm protokol ve tören işlerini düzenlemekte ve yürütmektedir.

-Yurt içi ve yurt dışı ziyaret, davet, karşılama, uğurlama ve ağırlama organizasyonlarını, ulusal ve dini bayramlarla ilgili işleyişi düzenlemek, yürütmek ve bu işleri yaparken diğer kuruluşlarla koordineli çalışmak görevlerindendir.

-Müdür her çeşit kanun, yönetmelik ve mevzuat ile kendisine verilen görevleri en şekilde ve zamanında yapmak ve yaptırmakla yükümlü olup, doğrudan Başbakana bağlı olarak görev yapar.

-Başbakan Özel Kalem Müdürlüğü makamının verdiği benzeri görevleri yapmak ise Başbakan Özel Kalem Müdür Yardımcılarının vazifeleridir. Yardımcılar Başbakan Özel Kalem Müdürü tarafından verilen görevleri yerine getirirler. Gerektiğinde ihtiyaç duyulan yerlerde Başbakanlık çalışma büroları açma yetkileri vardır. Başbakan Özel Kalem Müdür Yardımcılarının açtığı büroların faaliyetlerinden Başbakan Özel Kalem Müdürü sorumludur.

BAŞBAKANLIK ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ KADROSU

Halen TC Başbakan Özel Kalem Müdürlüğü kadrosunda 11 kişi görev yapmaktadır. Bunlar Başbakanlık Özel kalem Müdürü ve Müdür Yardımcısıdır. 1921 yılından bu yana Kalem-i Mahsus Müdürü, Hususi Kalem Müdürü ve Özel Kalem Müdürü adı ile Başbakanlık özel Kalem Müdürlüğüne atamalar yapılmıştır. Başbakanlık Özel Kalem Müdürlerinin görev süresi şimdiye dek bu görevde yer alan personele göre değişmiştir.

Başbakan, Bakanlar Kurulu Başkanı, Bakanlıklar ve Başbakanlık Teşkilatının en tepedeki amiridir. Başbakanlık teşkilatının altında Müsteşarlık, Müsteşarlığa bağlı beş birim ve onların da altında 21 birim bulunmaktadır. Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü, Başbakanlığa bağlı Müsteşarlık ve onun altında yer alan Yardımcı Hizmet Birimlerinin bir bölümüdür.

Başbakanlık Özel kalem Müdürlüğü kadrosuna döne dönem atamalar yapılmakta olup, ihtiyaca göre çalışan personel sayısı değişkenlik gösterir. +++

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.