TÜRKİYE
okuma süresi: 4 dak.

KKTC'nin 34'üncü kuruluş yıldönümü Mersin'de kutlandı

KKTC'nin 34'üncü kuruluş yıldönümü Mersin'de kutlandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 34. Kuruluş Yıldönümü Mersin'de büyük coşkuyla kutlandı.

Yayın Tarihi: 17/11/17 10:31
okuma süresi: 4 dak.
KKTC'nin 34'üncü kuruluş yıldönümü Mersin'de kutlandı
A- A A+
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 34. Kuruluş Yıldönümü Mersin'de büyük coşkuyla kutlandı. 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle 15 Kasım 2017 Çarşamba günü saat 09:30'da Mersin Cumhuriyet Meydanı'nda Çelenk Sunma Töreni düzenlendi. Törene Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın yanı sıra İl Müdürleri, Protokol Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları'nın Yöneticileri, Okul Müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Başkonsolosluğu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanlığı, Kıbrıs Türk Kültür Derneği Mersin Şube Başkanlığı, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Mersin İl Başkanlığı, Doğu Akdeniz Üniversitesi Mersin Temsilciliği, Lefke Avrupa Üniversitesi Adana Temsilciliği, Yakın Doğu Üniversitesi Adana Temsilciliği, Girne Amerikan Üniversitesi Mersin Temsilciliği ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Adana Temsilciliği Atatürk Anıtı'na ayrı ayrı çelenklerini sundu.

Çelenk sunma töreninin ardından Bahçeşehir Koleji öğrencileri tarafından şiirler okundu ve TEMAD işbirliğinde paramotor uçuş gösterisi yapıldı. KKTC Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu'nun konuşmalarının ardından KKTC Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Şiir dalında birinci gelen Mehmet Adnan Özçelik Lisesi öğrencisi Hasan Hüseyin "Yavru Vatan" adlı şiirini, Kompozisyon dalında birinci gelen Hacı Sabancı Anadolu Lisesi öğrencisi Sariye Yılmaz ise "Anadoludan" adlı eserini okudu. Faris Kokulu İlkokulu öğrencileri ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları gösterileri ile törenin sona ermesini müteakip KKTC Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu 10:30 – 12:30 saatleri arasında Başkonsolosluk makamında tebrikleri kabul etti.

Mersin Valisi Ali İhsan Su ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın yanı sıra Kıbrıs Gazileri ile Harp Malulü Gaziler, Kıbrıs Türk Kültür Derneği üyeleri, KKTC Üniversite Temsilcileri ve ile Sivil Toplum Kuruluşları Yöneticileri İnanıroğlu'na ziyarette bulunarak Cumhuriyet Bayramını kutladılar.

Programın devamında, saat 14:00'da Toroslar Belediyesi tarafından yaptırılan ve içerisinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ve Kıbrıs Türk halkının Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük'ün büstlerinin bulunduğu Rauf Denktaş Parkı'nda da bir tören düzenlendi.

15 Kasım 2017 Çarşamba akşamı ise, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 34. Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle KKTC Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu ve Eşi Yusuf İnanıroğlu ev sahipliğinde bir resepsiyon verildi.

Resepsiyona Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Önder Gürbüz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Kahveci, Baro Başkanı Ali Er ile birlikte Üniversite Rektörleri, İl Müdürleri, İlçe Belediye Başkanları, mülki ve askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, Mersin'de yaşayan KKTC vatandaşları ve çok sayıda davetli katıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.