Sondakika RadyoKIBRIS.com, FACEBOOK`ta - Gurubumuza siz de katılın, tüm yeniliklerden haberdar olun !!! RadyoKIBRIS.com CANLI YAYINDA !!! Dinlemek için TIKLAYINIZ >> Kıbrıs Postası, FACEBOOK`ta - Gurubumuza siz de katilin !!! Last Digital - 444 0 100 - Yenikent, Lefkoşa Özge Taşker - Healthy Life - Sağlıklı Beslenme ve Diyet Merkezi - 22 92 286 - Marmara Bölgesi, Lefkoşa Alo Vitae - Vitae Veteriner Kliniği ücretsiz danışma hattı: 22 40 953 - Yenikent - Lefkoşa
kibris cyprus news haber kibris cyprus news haber
10 Ocak 2009, Cumartesi

Radyo KIBRIS

 | Reklam  |  Künye  |  İletişim  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  Açılış Sayfası Yap
Sondakika GİAD: Siyasi partiler ekonomik programlarını açıklasın CTP sokağa çıktı MSC Cruise şanslıları belli oldu Hristofias:Çözüm Talat ve Türkiye'ye bağlı Sevgi çemberi oluşturuldu

  ARŞİV
   

 RÖPORTAJ
MEHMET EZİÇ: DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI
2008 yılında yılın girişimcisi seçilen Eziç İşletmeleri Sahibi Mehmet Eziç’le kendisini, yaptığı yatırımları, ü...

 ÇOK OKUNANLAR
CTP kafa karıştırmaya çalışıyor
 
CTP sokağa çıktı
 
MSC Cruise şanslıları belli oldu
 
Rumlar orduyu yeniden yapılandırıyor
 
''Tek Adres ÖRP''
 
KKTC'nin AB yürüyüşünde önemli adımı
 
Tüp gaz 20 TL'ye düştü
 
Rumlar gerginlik yaratıyor
 
ÖRP Teşkilatı Kozan’daydı
 
GİAD'dan partilere çağrı
 
Pazartesi görüşmelere devam
 
Çözüm Talat ve Türkiye'ye bağlı
 
Obama istihbarat ekibini açıkladı
 
Kadınları sabote eden 12 cümle
 
Sivrisineklerin aşk düeti
 

 YORUMLANANLAR
CTP sokağa çıktı [1]
 
İngiltere vatandaşlarını uyardı [2]
 
CTP Mağusa'da toplandı [1]
 
Gölbaşı'nda cephanelik [1]
 
Kıbrıs uzmanı Başmüzakereci [2]
 
Tüp gaz 20 TL'ye düştü [1]
 
''Tek Adres ÖRP'' [2]
 
Talat'tan ilginç mesaj [1]
 
Avcı'dan Rum silahlanmasına tepki [3]
 
Rumlar Ruslardan tank alıyor [5]
 
Soyer partilerden ne istedi? [4]
 
Görüşme süreci, CTP’nin oyuncağı olamaz [1]
 
Kadın siyasette yer almalı [6]
 
'Merkezde siyaset yapacağız' [7]
 
Sevgi çemberi etkinliği Cuma'ya [2]
 

Margarita Duku
Rauf R. DENKTAŞ
KKTC’ye Hava Sahası Darbesi
Prof.Dr.Ata ATUN
Cek....Cak....
Erdinç GÜNDÜZ
Sağlıklı olmak şanstır
Mete TÜMERKAN
Türkiye’de çanakların yeri bulunurken...
Hasan HASTÜRER
Siyasette bir yeni ve globalizmin çöküşü
Eşref ÇETİNEL

Yazarın tüm yazılarını görüntüle
   12 Ekim 2008, Pazar Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Tsunami de olsa dalgalar durulur. Soğuklar yerini sıcaklara bırakır. Fırtınalar meltem rüzgârlarına dönüşür. Debrem bile bir iki dakikalık olanca tahribatının ardından kesiliverir, biter…

Hayır, Kıbrıs’ta hiçbir olay bitmez, katmer katmer sorun olur. “Ne doğan güne hükmü geçer ne halden anlayan bulunur!”

NİTEKİM geçen haftaya baktık da pööö! Dövün dövün dövündük. Sadece bir dönem olsaydı nazı çekilirdi de yarım asırdır ne duruldu ne dindi, dolayısıyle ne durduk ne dinlendik!

Bu kez kaderimizi Sn. Talat’ın yol haritasındaki rotasına emanet ettik. Ki kendileri Cumhurbaşkanı olduklarında yalvarıyorduk: “Ne olursun bir kez ağzından şu KKTC lafı da çıksın.” Mümkünü olmadıydı. Sonra, CTP’ye attığı kazık nedeniyle uzun süre “aldatılmışlığın” politik azabı yaşanırken dargın oldukları Akelli Hristofyas’ın tutumu nedeniyle “KKTC de vurduydu inançla vaz geçilmezliğe iki Devlet olgusu da.” Üstelik Sn. Talat artık Hristofyası hem “affettim” diyor hem de kendisine yeterince “kredi verdiğini” hatırlatıyor. (Yani Rum da olmasa ve ne olduğumuzla ne olacağımızı hatırlatmasa bizimkiler kendilerinin bile ne olup olmadıklarıyla kimi temsil ettiklerini de unutacaklar!)

ASIL DEDİĞİ ŞU AMA: “Konfederasyon egemen devletlerin var olduğu ve aralarında bazı federal anlaşmalar yapmaları demektir. Bunu istemiyorum. Federal hükümette Kıbrıslı Rumlarla eşit olmam durumunda konfederasyona ihtiyacım yoktur…” (Bırakın mantığın biz egemen devlet değil miyiz sorusuna vereceği cevabı. Ayrı bir tartışma konusu.)

Fakat bir yandan da bu “tanım” Sn. Talat cephesi açısından “yeni” sayılmalı. Çünkü siyasi eşitlik istemini bir adım aşarak konfederal-federal sistem olayına vurgu yapıyor.

Üstelik Sn. Talat bunu tekil birinci şahsa indirerek “ben istiyorum” vurgusuyla öne çıkarıyor. Belli ki hâlâ birleşik Kıbrıs çözümünün sadık bendeleri durumundalar.

Buna karşılık bu kez hiç gocunmadık. Çünkü eğer tam tamına azınlık çoğunluk mefhumu dışında bir siyasi eşitlikte ısrar ediliyorsa bu yönetselliğin işlevini oluşturan konfederal sistemden başka bir şey olamaz.. Kaldı ki kapsamına bir de vazgeçilmezliğe kazınmış “iki kurucu devleti” alıyor. O zaman eğer Hristofyas’ı kandırıp ikna ederse, adına ister “gevşek federasyon” desin isterse birleşik Kıbrıs, mesele değildir!

VE GEÇEN HAFTA: Yıllarca “globalizm” sloganlarıyla beslenen beyinlere gerçekte bunun kapitalizmle zenginler kulübü G-7’lerin tezgâhı olduğunu anlatmak mümkün olmadıydı. “Sol”un nasıl bu mandepleye bastığı şimdi dünyada tartışılıyor. Amerika’dan kaynaklı finansal kriz “globalizmi” sorguluyor. Cüce bilgilerimize takıldığınca ekonomist Friedman’nın “bırakın yapsınlar bırakın gitsinler” diyerek serbest piyasa ekonomisine sınırsız yol vermesiyle başlayan dehşetli küreselleşme olayını başlara yıkıyor! Ve sorunu aşmak için yine “devletler” harekete geçiyor. Anlaşılıyor ki “devlet ve devletçilik” ne modası geçmiş bir olaydır ne de olmazsa olmazdır. “Devlet” halâ ve önemince vardır. HATIRLATALIM: Kıbrıs’ta çözüm aranırken o “global” düşünce çok öne çıkarıldı. Son finansal kriz bir daha düşünülmesini zorluyor ama. Çünkü murat edilen çözüm “Rumla oluşturulacak birleşik Kıbrıs”tır. O çözümü siyasi anlamında “devlet” olarak imzalamazsanız o Rum’la kader birliğine düşeceksiniz. Kendinizi o kadar kavi ve güçlü görüyor musunuz?

   323 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

  Yazarın son 10 yazısı Yazarın tüm yazıları Yazarın tüm yazılarını görüntüle  
  09 Ocak 2009, Cuma   İsrail-Filistin Savaşları Bitmez
  09 Ocak 2009, Cuma   Seçim Dönemleri Berekettir
  07 Ocak 2009, Çarşamba   Seçim Isıtıyor Ve Şu Tuvalet Sorunu
  06 Ocak 2009, Salı   CTP’nin İşi Nisan’ın Uğuruna Kaldı
  05 Ocak 2009, Pazartesi   İki Büyük Sorun Seçimleri Etkileyecektir
  04 Ocak 2009, Pazar   Devleti Bürokrasi Büyük Yapar
  03 Ocak 2009, Cumartesi   Medyada Neler Oluyor
  03 Ocak 2009, Cumartesi   Usandıran kırık plaklar
  01 Ocak 2009, Perşembe   İşte seçimi konuşmak zamanı geldi
  31 Aralık 2008, Çarşamba   ''Sanki'' 2009 geldi


 
  Reklam  |  Künye  |  İletişim  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  Açılış Sayfası Yap
© 2000 - 2008 KIBRIS POSTASI - Version 2.1 | ¤° o O
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: haber@kibrispostasi.com
Kıbrıs Postası
Anadolu Ajansı Abonesidir. 
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dýþarýya link Last Digital

Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kıbrıs Postası harici linklerin sorumluluğunu almaz.