Sondakika Kıbrıs Postası, FACEBOOK`ta - Gurubumuza siz de katilin !!! Özge Taşker - Healthy Life - Sağlıklı Beslenme ve Diyet Merkezi - 22 92 286 - Marmara Bölgesi, Lefkoşa Siz halen internet alan adınızı almadınız mı? Alan adı alana, 1 yıl hosting BEDAVA - 444 0 100 - Yenikent, Lefkoşa Alo Vitae - Vitae Veteriner Kliniği ücretsiz danışma hattı: 22 40 953 - Yenikent - Lefkoşa
kibris cyprus news haber kibris cyprus news haber
15 Ekim 2008, Çarşamba Reklam  |  Künye  |  İletişim  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  Açılış Sayfası Yap
Sondakika KKTCELL'in 3G'sine ilgi büyük Talat: 3G büyük ayrıcalık Hristofias: Nikiforos yapılmayacak Erçakıca:Toros tatbikatı iptal edildi Ertuğruloğlu:UBP Eroğlu ile iktidar olamaz Downer: Liderler yürütmeyi görüştü Yağlı:Ruh sağlığımız bozuk Lefkoşa'da feci kaza Korineum'da Golf keyfi başkadır

  ARŞİV
   

 RÖPORTAJ
YAGA DİREKTÖRÜ AYŞE DÖNMEZER: ÖZEL SEKTÖR ACI İÇİNDE

DÖNMEZER: EKONOMİ VE EKONOMİ YÖNETİMİ AÇISINDAN ÇÖZÜME HAZIR DEĞİLİZ.
Kıbrıs konusunda kapsamlı müzakereler devam ed...

 ÇOK OKUNANLAR
Lefkoşa'da feci kaza
 
KKTC'de 3G devri başladı
 
3G'ye büyük ilgi
 
Serdar Denktaş'a yanıt
 
"3G büyük ayrıcalık"
 
Erçakıca: “Tedirginiz”
 
BRT'nin frekansları değişiyor
 
Ruh sağlığımız bozuk
 
KTÖS'ten Talat'a eleştiri
 
"İktidar yürüyüşü başladı"
 
Şanlıdağ Trabzon'a gidiyor
 
CTP'li belediyelerin isyanı
 
Samani TDP sekreteri oldu
 
Siyasi partilerle görüşüyor
 
KTTO icraatları değerlendirdi
 

 YORUMLANANLAR
Sorulacak çok hesabımız var [1]
 
Toros tatbikatı iptal edildi [1]
 
Denktaş'tan uyarı [2]
 
"Genel Başkanlığa adayım" [3]
 
DAÜ'de yeni akademik yıl [1]
 
Trafik bir can daha aldı [1]
 
YDÜ Tıp Fakültesi başladı [1]
 
'Elders'in gelişini yorumladı [2]
 
Rumlar memnun değil [2]
 
AKPM kararı adaletli [2]
 
Talat Cumhurbaşkanı olarak davet edilmelidir [1]
 
Barış ve huzur getirsin [1]
 
Bayramınız kutlu olsun [1]
 
Yahudi lobisiyle görüştü [1]
 
Şener'den müthiş açıklamalar [1]
 

Kiliseler ve Camiler
Rauf R. DENKTAŞ
AB, AP ve AKPM Gerçekleri
Prof.Dr.Ata ATUN
Tapınarak siyaset yapılmaz
Mete TÜMERKAN
Az bilgi çok laf...
Hasan HASTÜRER
Kuzey Kıbrıs’ın markalarıyla adından söz ettirmesi
Ozan CEYHUN

Yazarın tüm yazılarını görüntüle
   6 Haziran 2008, Cuma Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Bırakalım dünya kamuoyunu, Avrupa kamuoyu da Kıbrıs dendiğinde aslında Rum Kesimi’nin egemen olduğu Kıbrıs Cumhuriyeti’nden bahsedildiğini düşünür. Kıbrıs’ta sadece Rumların yaşamadığını ve Türklerin de var olduğunu anlatmak zorundasınızdır hep. Genelde muhatabınız ilk bilgileri sizden alır. Bu sorunun çözümü elbette KKTC’nin dışa açılımıdır. Politikaya bu alanda ana görev düşer. Ancak bu yetmez elbette.

En iyi tanıtım aslında Avrupa’daki tüketiciye ulaşmaktır. Sizin ürettiğiniz bir malı sevdirirseniz tüketiciye o da doğal olarak yediği, içtiği ya da kullandığı ne ise onun hakkında detaylı bilgiye ihtiyaç duyar. İşte bu da Kuzey Kıbrıs gibi izolasyonla boğuşan bir ülke için büyük bir şanstır. Pazartesi Günü “Chateau St Hilarion” şaraplarının tanıtımı yapılırken aklımdan geçenler bunlardı.

Seçkin bir davetliler topluluğuna şarap konusunda uzman olan Keith Grainger’in verdiği bilgilerin ışığında sırasıyla “2007 Chateau St Hilarion Chardonnay”, “2007 Chateau St Hilarion Rose”, “2005 Chateau St Hilarion Cabernet Shiraz Prestige”, “2006 Chateau St Hilarion Eliz Shiraz Cabernet Prestige”, “2006 Chateau St Hilarion Cabernet Sauvignon Vat 1” ve “2007 Chateau St Hilarion Shiraz – Vat 5 Sample” şarapları yudumlarken Kuzey Kıbrıs’a bu kaliteli şarapları kazandıran Mustafa Seyfi’nin girişimciliğine de hayran kaldım.

Almanya’da şarap tanıtım akşamları sonrası “denek” olarak eve nasıl gidildiğini iyi bildiğimden otomobilsiz olarak katılmayı organize etmeyi ihmal etmediğim için şarapları ayrı ayrı tadlarına vararak denemeyi ihmal etmedim. İtiraf edeyim ben zaten daha önceden “Chateau St Hilarion” şaraplarını keşfetmiştim. Kuzey Kıbrıs’tan Almanya’ya hediye götürmem gerektiğinde de hiç değişmez hediyem konumundalar. KKTC’den Almanya’ya giden heyetlerin de genelde politikacı muhataplarına götürdüğü hediyelerin başında gelmekte bu ürün. Şarap konusunda ağzının tadını bilenlerin zevkle içtiği bu şarabın dilerim sırf gösteriş olsun diye içilen yabancı markalardan çok daha iyi olduğu Kuzey Kıbrıslılar tarafından da keşfedilir.

Almanya’da lokanta ya da evlerde öğle veya akşam yemeklerinde masada Kuzey Kıbrıs ürünü bir şarabın durması ve keyifle içilmesi çok anlamlı olur. Politikanın giremediği en önemli alana şarabımızla ulaşmak aynı zamanda ülkeyi tanıtmaktır. Bir üreticinin her gün içtiği şaraba olan güvencini yakalamak ve sürekli aranır hale gelmek muhteşem olur. Bu şarabı beğenip de şarapçısına sipariş veren bir kişi birden ticari alanda da bu şaraba olan ilgi nedeniyle Kuzey Kıbrıs’ın adının geçmesine katkıda bulunmuş olacaktır. Mustafa Seyfi bu şarabı markalaştırdığı oranda ülkesine de büyük bir hizmet vermektedir. Kutlu olsun ve inanın Kuzey Kıbrıs’ı seven bir dost olarak gurur duydum Pazartesi akşamı izlediğim tanıtımdan.

Benzeri güzel bir olayı ise Almanya’da geniş bir şekilde dağıtılan Volkswagen firmasının “team DIALOG” dergisinin Mayıs sayısını okuduğumda yaşadım. Güney ve Kuzey Kıbrıs’taki Volkswagen, Audi, Seat, Skoda ve Porsche markalarının temsilcisi iki firmanın övüldüğü bu dergide KKTC’den “Orta Akdeniz bölgesinin en temiz plajlarına sahip olmakla tanınan Kuzey Kıbrıs” diye söz edilmekte. Artesa Trading Co. Ltd. isimli Türk Volkswagen temsilciliğinin verdiği hizmetler detaylı bir şekilde “çok iyi” olarak tanımlanmaktalar. Bu dergiyi yukarıda saydığım markaların müşterileri okuduğunda “en temiz sahiller” sözlerinden mutlaka etkilenecekler. İşte size Kuzey Kıbrıs Turizmi için mükemmel bir reklam.

Eminim başka güzel örnekler de vardır. Ben bu ikisini size aktarabildim. Markalaşma ve hizmette profesyonelleşme konusunda sağlanan her başarı Kuzey Kıbrıs ve Kuzey Kıbrıslı Türklerin de kendilerini anlatmasını sağlayacaktır.

Almanya’daki arkadaşlarıma soracağım “Akdeniz’in en temiz sahillerinden birinde kaliteli bir şarabı yudumlamaya ne dersiniz…” diye.

   342 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

  Yazarın son 10 yazısı Yazarın tüm yazıları Yazarın tüm yazılarını görüntüle  
  14 Ekim 2008, Salı   Cem Özdemir'in Claudia Roth'tan farkı ne?
  10 Ekim 2008, Cuma   Türk Politikacı olmanın dayanılmaz zorluğu
  08 Ekim 2008, Çarşamba   Sorry, dost acı söyler: 'Frankfurt Kitap Fuarı ve Kuzey Kıbrıs!'
  06 Ekim 2008, Pazartesi   Dünya batsa da Baykal'ın umurunda mı!
  03 Ekim 2008, Cuma   Mehmet Ali Talat göle maya çaldı
  30 Eylül 2008, Salı   Avusturya'da bir ilk: Alev Korun
  29 Eylül 2008, Pazartesi   Talat'ın AKPA'daki konuşması ve bardağın dolu yarısı
  23 Eylül 2008, Salı   Bazen Avrupa Parlamentosundaki sıradaşlarım şaşırtıyor beni
  22 Eylül 2008, Pazartesi   'Cami istemiyoruz!
  19 Eylül 2008, Cuma   Futbol ve Politika


 
  Reklam  |  Künye  |  İletişim  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  Açılış Sayfası Yap
© 2000 - 2008 KIBRIS POSTASI
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: haber@kibrispostasi.com
Kıbrıs Postası
Anadolu Ajansı Abonesidir. 
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dýþarýya link Last Digital

Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kıbrıs Postası harici linklerin sorumluluğunu almaz.