Sondakika Last Digital - 444 0 100 - Yenikent, Lefkoşa Kıbrıs Postası, FACEBOOK`ta - Gurubumuza siz de katilin !!! Özge Taşker - Healthy Life - Sağlıklı Beslenme ve Diyet Merkezi - 22 92 286 - Marmara Bölgesi, Lefkoşa Alo Vitae - Vitae Veteriner Kliniği ücretsiz danışma hattı: 22 40 953 - Yenikent - Lefkoşa
kibris cyprus news haber kibris cyprus news haber
22 Kasım 2008, Cumartesi Reklam  |  Künye  |  Ýletiþim  |  Sýk Kullanýlanlara Ekle  |  Açýlýþ Sayfasý Yap
Sondakika Mağusa'da bankanın camlarını kırdılar Şeyh Nazım'ın gölgesi ÖRP'de!.. Eroğlu torun bakmaktan vazgeçip neden aday oldu? Talat Erdoğan'la görüştü Öymen:Kıbrıs Girit gibi elden gidiyor Yusuf'u sevenleri uğurladı Bizim Parti ÖRP'ye katıldı Revü Kızlarını baba göndermiş Korineum'da Golf keyfi başkadır

  ARÞÝV
   

 RÖPORTAJ
ERALP ADANIR MEHMET EŞREF VAİZ'LA KONUŞTU
Kum Saati başlıklı röpartajlarıyla Eralp Adanır artık Kıbrıs Postası'nda. Eralp Adanır'ın ilk röportajı Kıbrıs Türk.K...

 ÇOK OKUNANLAR
Eroğlu torun bakmaktan vazgeçip neden aday oldu?
 
Şeyh Nazım'ın gölgesi ÖRP'de!..
 
“Eroğlu UBP’ye Zarar Verdi”
 
Hristofias'ın tutumu yardımcı olmuyor
 
KTHY'den kampanya
 
Hristofias'tan Türkiye'ye şartlar
 
TMK'lırlardan Kıbrıs'a siyah çelenk
 
Rum Polisi: Çözüm suç oranını artırır
 
Murat: 4 yılda 68 vatandaşlık
 
35 personeli durduracağız
 
Egemenlikten feragat etmeyeceğiz
 
Stefanu'dan Talat'a yanıt
 
DAİ'de Şampiyonlar Belli Oldu
 
Talat'la aramızda sorun yok
 
Oya Talat kadının rolünü anlattı
 

 YORUMLANANLAR
Hristofias'tan Türkiye'ye şartlar [3]
 
Şeyh Nazım'ın gölgesi ÖRP'de!.. [2]
 
Eroğlu torun bakmaktan vazgeçip neden aday oldu? [6]
 
Havan'a karartma uygulandı [1]
 
"İhale iptal edilmeli” [2]
 
Bizim Parti ÖRP'ye katıldı [8]
 
Kıbrıs Girit gibi elden gidiyor [2]
 
“Eroğlu UBP’ye Zarar Verdi” [2]
 
13. Maaşlar verilecek [1]
 
Cemal belediyeyi batırdı [4]
 
Hitler'in müthiş sırrı! [2]
 
Meğer taş düşmüş [2]
 
Rusya değişmez müttefikimizdir [3]
 
Hükümet adım atmıyor [5]
 
Av ölüm getirdi [1]
 

KKTC ve Federasyon
Rauf R. DENKTAŞ
Yunan Entrikası başladı
Prof.Dr.Ata ATUN
Keşke romantizmle olsa
Mete TÜMERKAN
İzin cenneti
Erdinç GÜNDÜZ
Gençlerin duyarlılığı...
Hasan HASTÜRER
Birleştirmeden Yana Olmak
Rauf R. DENKTAŞ

Yazarın tüm yazılarını görüntüle
   12 Ağustos 2008, Salı Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Cumhurbaşkanımız Sayın Talat Moskova’da yayınlanan GAZETA adında bir yayın organına Kıbrıs’la ilgili verdiği demeçte “Denktaş adanın birleştirilmesi için hiç bir şey yapmadı çünkü adanın birleştirilmesini istemiyordu, ben ise adanın birleştirilmesinden yanayım” demiş. Bir bakıma doğru söylemiş çünkü ben TEK HALK, TEK DEVLET, TEK EGEMENLİK, TEK VATANDAŞLIK gibi konularda dikkatli davrandım halkımızın “eşit egemen bir taraf olarak kurucu ortaklardan biri olacağı” konusunda taviz vermedim, “birleşeceksek, iki tarafın kendi egemenliklerinden müşterek devlete verilecek egemenlik haklarından arda kalan egemenlikleri kurucu devletler kullanacak” prensibini karşı tarafa kabul ettirdim. Mal mülk konusunda KKTC’nin tapularına sahip çıktım ve Fikirler Dizisine bu konunun global bir şekilde karşılıklı takas ve tazminatlarla halledileceği ilkesini koydurdum.

KKTC topraklarına yerleşecek ve buradan mal alacak yabancıların KKTC yasalarınca tayin edilecek bir kotaya göre olacağını da kabul ettirdim. Garantilere dokundurmadım. Garantilere dokunulmaması için Kıbrıs’ın AB’ye girişini “uzlaşmadan sonra ele alınacak bir konu” şeklinde Fikirler Dizisine koydurttum. Bütün bunları altüst eden ve Türk-Yunan dengesini ortadan kaldıran Annan Planına bu nedenlerle karşı çıktım. Rum tarafının bu plana evet diyebileceğine hiçbir zaman inanmadım. ABD ile diğerlerinin sözlerine kanmadım. Yabancıların sözlerine kanarak milli bir davada yanlış adım atmadım. KKTC bunun bir sonucudur. Kıymetini bilen bilir.

Bütün bunlar “birleşmekten yana olmamak” anlamına gelemez çünkü bugün bile “birleşmek-bütünleşmek” formülü olarak kullanılan bayatlamış “iki kesimli, iki toplumlu federasyon” formülünü “birleşmekten yana olduklarını söyleyenler” kullanmaktadırlar.

Demek ki bu formülü Rumlara, hem de Makarios’a ve Kipriyanu’ya kabul ettirdiğim günlerde birleşmeden yanaymışım, sadece bütünleşmekten yana değildim çünkü iki eşit egemen tarafın varlığı bahis konusuydu. İki eşit tarafın eşit şartlarda birleşmesi başkadır, bütünleşmek TEK HALK, TEK HERŞEY haline gelmesi başkadır. Halen Rum tarafında Rolandis ve diğerleri “masaya konan her şeyi yıllarca biz reddettik” şeklinde itiraflar yayınlanmaktadır. Ben BÜTÜNLEŞMEDEN YANA OLMADIĞIM İÇİN YANİ KIBRIS TÜRK HALKININ EGEMEN VARLIĞINDA ISRAR ETTİĞİM VE RUM TARAFINI MEŞRU HÜKÜMET OLARAK TANIMADIĞIM içindir ki “Mr. No” unvanını kazanmış oldum.

Bugün, Sn. Hristofyas masadan kalkmasın diye verilen TEK’leri vermiş olsaydım Kıbrıs meselesi çoktan halledilmiş olurdu. Benim de sırtım birkaç ay sıvazlanır, ondan sonra halkımın yüzüne bakamaz hale gelirdim. 20 yıl bekledikten ve Rum tarafının Kıbrıs’ı sırtlayıp götürmekten başka bir niyeti olmadığını Türkiye ile birlikte tespit ettikten sonra, bozulan iç ve dış dengeleri gündemde tutmak için ilân ettiğimiz KKTC, bu güne kadar hür yaşayışımızın nedeni ve Rum’la “BÜTÜNLEŞEREK Osmosis yolu ile yok edilişimizin” önünde en aşılmaz engel olmuştur. Mr. No olmayım diye bunlardan vazgeçemezdim. Sn. Talat da Mr. No olmaktan yılmasın. Mr. No addedilecek diye masadan kalkmaktan korkmasın.

Beklentim Sn. Talat’ın GAZETA’ya verdiği mülâkatta beni müdafaa etmesi değildi ancak yukarıda da bahsettiğim Rum yazarların yazılarından da alıntılar yaparak Rum tarafının uzlaşmazlığını sergilemesi ve halen %65 Rum’un Türklerle bir arada yaşamak istemediklerini vurgulaması ve KKTC’ye sahip çıkmasıydı. Onun yerinde olsaydım ben bunu yapardım.  Bunca yıl görüşmelerden sorumlu Denktaş’ı suçlayacağım diye bunca yılın uzlaşmaz Rum tarafını haklı çıkarmazdım. 50 yıldır verilen şanlı bir direnişe sahip çıkar “kırk yıl yapılan yanlışlardan” bahsedenler gibi kendi tarafımı “uzlaşmaz taraf” olarak teşhirden kaçınırdım.

   437 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

  Yazarın son 10 yazısı Yazarın tüm yazıları Yazarın tüm yazılarını görüntüle  
  19 Kasım 2008, Çarşamba   KKTC ve Federasyon
  16 Kasım 2008, Pazar   Egemenlik Şarttır
  14 Kasım 2008, Cuma   Eşit statü
  13 Kasım 2008, Perşembe   Korktuğumuz oluyor mu?
  11 Kasım 2008, Salı   İtirazları var!
  10 Kasım 2008, Pazartesi   Atatürk'ü anıyoruz
  09 Kasım 2008, Pazar   Yeni Amerikan Lideri
  07 Kasım 2008, Cuma   Hedeflere Bakalım
  27 Ekim 2008, Pazartesi   Acılı Reçete
  23 Ekim 2008, Perşembe   Eşitlik güzeldir


 
  Reklam  |  Künye  |  Ýletiþim  |  Sýk Kullanýlanlara Ekle  |  Açýlýþ Sayfasý Yap
© 2000 - 2008 KIBRIS POSTASI - Version 2.1 | ¤° o O
Tüm haklarý saklýdýr.
Ýzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayýnlanamaz.
Haber Merkezi: haber@kibrispostasi.com
Kýbrýs Postasý
Anadolu Ajansý Abonesidir. 
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dýþarýya link Last Digital

Sitedeki tüm harici linkler ayrý bir sayfada açýlýr. Kýbrýs Postasý harici linklerin sorumluluðunu almaz.