Sondakika Last Digital - 444 0 100 - Yenikent, Lefkoşa Kıbrıs Postası, FACEBOOK`ta - Gurubumuza siz de katilin !!! Özge Taşker - Healthy Life - Sağlıklı Beslenme ve Diyet Merkezi - 22 92 286 - Marmara Bölgesi, Lefkoşa Alo Vitae - Vitae Veteriner Kliniği ücretsiz danışma hattı: 22 40 953 - Yenikent - Lefkoşa
kibris cyprus news haber kibris cyprus news haber
22 Kasım 2008, Cumartesi Reklam  |  Künye  |  İletişim  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  Açılış Sayfası Yap
Sondakika Şeyh Nazım'ın gölgesi ÖRP'de!.. Eroğlu torun bakmaktan vazgeçip neden aday oldu? Talat Erdoğan'la görüştü Öymen:Kıbrıs Girit gibi elden gidiyor Yusuf'u sevenleri uğurladı Bizim Parti ÖRP'ye katıldı Revü Kızlarını baba göndermiş Korineum'da Golf keyfi başkadır

  ARŞİV
   

 RÖPORTAJ
ERALP ADANIR MEHMET EŞREF VAİZ'LA KONUŞTU
Kum Saati başlıklı röpartajlarıyla Eralp Adanır artık Kıbrıs Postası'nda. Eralp Adanır'ın ilk röportajı Kıbrıs Türk.K...

 ÇOK OKUNANLAR
Eroğlu torun bakmaktan vazgeçip neden aday oldu?
 
Kıbrıs Girit gibi elden gidiyor
 
Yusuf'u sevenleri uğurladı
 
“Eroğlu UBP’ye Zarar Verdi”
 
Hristofias'ın tutumu yardımcı olmuyor
 
Hristofias'tan Türkiye'ye şartlar
 
TMK'lıradan Kıbrıs'a siyah çelenk
 
Rum Polisi: Çözüm suç oranını artırır
 
Şeyh Nazım'ın gölgesi ÖRP'de!..
 
Murat: 4 yılda 68 vatandaşlık
 
KTHY'den kampanya
 
Stefanu'dan Talat'a yanıt
 
Egemenlikten feragat etmeyeceğiz
 
DAİ'de Şampiyonlar Belli Oldu
 
35 personeli durduracağız
 

 YORUMLANANLAR
Hristofias'tan Türkiye'ye şartlar [1]
 
Eroğlu torun bakmaktan vazgeçip neden aday oldu? [5]
 
Havan'a karartma uygulandı [1]
 
"İhale iptal edilmeli” [2]
 
Bizim Parti ÖRP'ye katıldı [7]
 
Kıbrıs Girit gibi elden gidiyor [2]
 
“Eroğlu UBP’ye Zarar Verdi” [2]
 
13. Maaşlar verilecek [1]
 
Cemal belediyeyi batırdı [2]
 
Hitler'in müthiş sırrı! [2]
 
Meğer taş düşmüş [2]
 
Rusya değişmez müttefikimizdir [3]
 
Hükümet adım atmıyor [4]
 
Av ölüm getirdi [1]
 
Eroğlu'na ne dedi? [11]
 

KKTC ve Federasyon
Rauf R. DENKTAŞ
Yunan Entrikası başladı
Prof.Dr.Ata ATUN
Keşke romantizmle olsa
Mete TÜMERKAN
İzin cenneti
Erdinç GÜNDÜZ
Beni ciddi anlamda rahatsız ediyor be gardaş!
Hasan HASTÜRER
Halkın İradesi
Rauf R. DENKTAŞ

Yazarın tüm yazılarını görüntüle
   19 Ağustos 2008, Salı Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Sn. Cumhurbaşkanı TALAT  Cumhuriyet Gazetesinde Sn. Tavşanoğlu ile yaptığı söyleşide bu güne kadar kapalı duran bir hususa açıklık getirmiştir. Görüşmeler “halkın 2004’de Federasyona evet” demiş olmasından kaynaklanan “iradesine hürmeten iki toplumlu, iki kesimli federasyondan” başlayacaktır ve bunun zemini, Rumların %75 oyla ret ettikleri ve Bakoyanni’nin “ölmüştür” dediği, zaten kendi kendini “reddedilirsem, beni unutunuz, hiç olmamış farz ediniz” diye yok addeden  Annan Planı olacaktır. Bu yaklaşım endişelerimizi daha da artırmıştır. Nedenlerine bakalım:

1) Rum tarafı Annan Planını “Türklere fazla hak verdiği için” ve böylelikle 1960 Antlaşmalarında olduğu gibi “anlaşmayı işler olmaktan çıkardığı, ,işlemez hale getirdiği” için ret etmişti. Enosis’in yolunu tıkayan Garantilerden kurtulmak için bu yalanı uydurmuşlardı. Buna bir de “Türkler isyan etti” yalanını eklemişlerdi. Dolayısı ile Rumların bu zeminde başlayacak bir anlaşmada uzlaşır hale gelmeleri için Annan Planını “işler hale” getirmemiz gerekir. Yani Türklere verilmiş olan haklardan vazgeçilmesi veya bunların sulandırılması gerekecektir. Diğer bir deyişle Rum tarafına ret ettiği formülleri kabul ettirmek için ya bunlardan vazgeçeceğiz ya da bunları Rumların lehine hafifleteceğiz. Zaten ABD’den Sn. Bryza da “Türk tarafı önerilerini Rumların kabul edebilecekleri şekle soksun” dememiş miydi?

2) Annan Planında KKTC yoktur, egemen Türk devleti yoktur TEK devlet içinde karma bir Türk eyaleti vardır hem de AB normlarına bağlı, serbest dolaşım, serbest yerleşim içeren bir vilâyet!

3) Annan Planı bizi (Kıbrıs vatandaşları olarak) Türkiye henüz AB üyesi olmadan Rum’la birleştirip, Rum’un gayri meşru AB üyeliğini meşru hale getirmekte, ve Türk Yunan dengesini ortadan kaldırmaktadır.

4)  650 kişilik Alay bile her üç yılda bir “ne zaman çıkıp gidecek” masasına yatırılacaktır. Bir AB üyesinin yabancı bir devlet tarafından garanti edilmesi mümkün değildir diyen Rum-Yunan ve AB yetkililerine rağmen Sn. Talat halkımıza “Garantiler devam edecektir” diyor. AB’den bu hayati konuda kalıcı bir derogasyon sözü alıp almadığını açıklaması gerekmektedir. Kıbrıs Türkiye’nin de üye olmadığı bir yere üye olamaz. 1960 Antlaşmalarının temeli budur. Bu temel olmaksızın “eşitlik” ilkesi sözde kalır, kâğıt üzerinde kalır. Kendi kendimizi aldatmayalım.

Rum gözü ile baktığımızda “işler tıkırında gitmektedir”. Neden? Çünkü “KKTC veya ayrı egemenlik, ayrı devlet olmaz” diyorlardı. Temel Annan Planı olacağına göre bunu elde etmiş oluyorlar. “Göçmenlerin geri dönme hakları verilmelidir” diyorlardı. Kurduğumuz Komite ile “olur yavrum, sen üzülme” dedik, KKTC’nin tapularını ve Güneydeki insanlarımızın haklarını unutuverdik. Alacağımız Tazminatları konuşmuyoruz. Suçluyuz, Türk işgali var ki Rum’a manevi tazminat vermeyi de kabul ettik ve veriyoruz. Garantiler su ipliğine bağlanmış. Mağdur Rum bayram ediyor. Başpiskopos “devam arkandayım” diyerek Allahsız Hristofyas’ı takdis ediyor. Milli Konsey “destekleriz” diyor. Ve biz Muratağa-Sandallar-Atlılar- Taşkent köylerinde toplu mezarlarda yatanlara rağmen suçlu pozisyonunda “bir adım önde giderek” dünyaya ne kadar barıştan yana olduğumuzu kanıtlamaya çalışıyoruz.   Dünyada federasyonlar arka arkaya yıkılırken biz Çek ve Slovaklar kadar, Kosova kadar da olamıyoruz. Egemenliğimize ve devletimize sonuna kadar sahip çıkmayı zül veya suç veya uzlaşmazlığımızın kanıtı olarak kabul ediyoruz. Niye? Rum’dan yana olan başkaları Rum ile birlikte böyle dedikleri için. Yazık, hem de çok yazık Halkımızın son kamu yoklamalarında meydana koyduğu iradeye de bakan yok. Halkımız DEVLETİM VE TÜRKİYEMİN GARANTİLERİ DİYOR. Duyan yok mu?

   780 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

  Yazarın son 10 yazısı Yazarın tüm yazıları Yazarın tüm yazılarını görüntüle  
  19 Kasım 2008, Çarşamba   KKTC ve Federasyon
  16 Kasım 2008, Pazar   Egemenlik Şarttır
  14 Kasım 2008, Cuma   Eşit statü
  13 Kasım 2008, Perşembe   Korktuğumuz oluyor mu?
  11 Kasım 2008, Salı   İtirazları var!
  10 Kasım 2008, Pazartesi   Atatürk'ü anıyoruz
  09 Kasım 2008, Pazar   Yeni Amerikan Lideri
  07 Kasım 2008, Cuma   Hedeflere Bakalım
  27 Ekim 2008, Pazartesi   Acılı Reçete
  23 Ekim 2008, Perşembe   Eşitlik güzeldir


 
  Reklam  |  Künye  |  İletişim  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  Açılış Sayfası Yap
© 2000 - 2008 KIBRIS POSTASI - Version 2.1 | ¤° o O
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: haber@kibrispostasi.com
Kıbrıs Postası
Anadolu Ajansı Abonesidir. 
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dýþarýya link Last Digital

Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kıbrıs Postası harici linklerin sorumluluğunu almaz.