DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Srebrenitsalı kurbanlar anıldı

Srebrenitsalı kurbanlar anıldı

Bosna Hersek'in kuzeydoğusundaki Srebrenitsa kentinde, 12 Nisan 1993 tarihinde Sırp askerler tarafından atılan bomba nedeniyle hayatlarını kaybeden 74 kişi düzenlenen törenle anıldı.

Yayın Tarihi: 12/04/14 19:04
okuma süresi: 2 dak.
Srebrenitsalı kurbanlar anıldı
A- A A+

Törene katılan çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıdaki vatandaş, 21 yıl önce Srebrenitsa'da bir ilköğretim okulu önünde öldürülenlerin anısına çelenk bıraktı ve dua etti. Törene katılanlar ayrıca, 1995 yılında Srebrenitsa soykırımında hayatını kaybedenler için Potoçari Anıt Mezarlığı'na da çelenk bıraktı.

Törene Bosna Hersek Federasyon Başkanı Jivko Budimir, Srebrenitsa Belediye Başkanı Çamil Durakoviç, Srebrenitsa ve Jepa Anneleri Derneği Başkanı Munira Subaşiç, Bosna Sırp Cumhuriyeti Meclis Başkan Yardımcısı Ramiz Salkic, Srebrenitsa Kent Meclisi Başkan Yardımcısı Hamdiya Feyziç ve diğer davetliler katıldı.

Srebrenitsa ve Jepa Anneleri Derneği Başkanı Munira Subaşiç törende AA muhabirine yaptığı açıklamada, 21 yıl önce okuldan çıkıp sadece temiz hava almak isteyen masum insanların öldürüldüğünü dile getirdi.

Subaşiç, "O gün kadınlar ve çocukları Tuzla'ya gitmek için otobüslere biniyordu, katillerin de bundan haberi vardı. Otobüse binmek için sırasını bekleyenler, havasızlıktan dolayı okulun önüne çıkmıştı, katiller de bunu fırsat bilerek okulun önündeki alanı bombaladı" diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.