DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Nijerya'da, son günlerde meydana gelen saldırılarda 200 kişi öldü

Nijerya'da, son günlerde meydana gelen saldırılarda 200 kişi öldü

Nijerya'nın Borno eyaletinde son günlerde Boko Haram örgütünce düzenlenen silahlı saldırılarda yaklaşık 200 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Yayın Tarihi: 13/04/14 10:00
okuma süresi: 2 dak.
Nijerya'da, son günlerde meydana gelen saldırılarda 200 kişi öldü
A- A A+

Senator Ahmed Zannah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, örgütün, seçim bölgesi olan Borno'da askeri üniforma giyerek saldırılar gerçekleştirdiğini belirtti.

Özellikle eyaletin başkenti Maiduguri'nin yakınlarındaki köylerde saldırıların yoğunlaştığını dile getiren Zannah, medyanın, saldırıların ordu personelince yapıldığı iddilarını redetti.

Zannah, Maiduguri'ye 85 kilometre uzaklıktaki Dikwa bölgesindeki bir okulda üniversite sınavına giren öğrenciler ile en az 8 öğretmenin de kurbanlar arasında olduğunu söyledi.

Kala-Balge köyü sakinleri ise militanların evleri ateşe vererek, yaşlıları öldürdüğünü, çok sayıda insanı yaraladığını kaydetti.

Ülkenin kuzeydoğusunda örgütün saldırılarına maruz kalan Borno, Yobe ve Adamawa eyaletlerinde geçen yıl Mayıs döneminden bu yana olağanüstü hal durumu devam ediyor.

Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan'ın, söz konusu eyaletlerde 19 Nisan'a kadar uzatılan olağanüstü hal durumunu tekrar uzatması bekleniyor.

Nijerya'nın kuzeyindeki üç eyalette Boko Haram örgütünün yılbaşından bu yana düzenlediği saldırılarda en az bin kişi hayatını kaybetti.

"Batılı tarzda eğitim yasaktır" anlamına gelen Boko Haram, 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi Nijerya'nın kuzeyinde dine dayalı devlet kurmak istiyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.