DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Afganistan'da cumhurbaşkanlığı seçimleri

Afganistan'da cumhurbaşkanlığı seçimleri

Afganistan Bağımsız Seçim Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, 26 vilayetten gelen oyların sayılan kısmi sonuçlarına göre, yarışın favori isimlerinden Dr. Abdullah Abdullah, yüzde 41.9 ile ilk sırada yer alırken Eşref Gani yüzde 37.6 ile ikinci sıraya oturdu.

Yayın Tarihi: 13/04/14 18:28
okuma süresi: 2 dak.
Afganistan'da cumhurbaşkanlığı seçimleri
A- A A+

Bağımsız Seçim Komisyonu Başkanı Yusuf Nuristani, ülkenin doğu, batı, kuzey ve güneyindeki 26 vilayetten gelen oyların yüzde 10'luk saydığımız kısmının sonucunu açıkladı. Mevcut lider Hamid Karzai'nin dolaylı olarak destek verdiği eski Dışişleri Bakanı Zulmey Rasul, sayılan oyların yüzde 9.8'ini, eski mücahit liderlerden Abdur Rab Resul Sayyaf ise yüzde 5.1'ni aldı.

506 bin oyun henüz belirleyici olmayacağını ve tahmin yürütülemeyeceğini belirten uzmanlar ancak yarışın beklendiği gibi Dr. Abdullah Abdullah ile Eşref Gani arasında geçmesinin muhtemel olduğunu dile getiriyor.

2009 seçimlerinde ikinci olarak yarışı tamamlayan Dr. Abdullah Abdullah, açıklanan 506 bin oyun 212 binini alırken en yakın rakibi eski Maliye Bakanı Dr. Eşref Gani 190 binde kaldı. Yaklaşık 12 milyon kayıtlı seçmenin bulunduğu ülkede 7 milyon kişi oy kullanmış ve bu seçim Afganistan tarihin en yüksek katılımlı demokratik seçimlerinden biri olarak kayda geçmişti.

Nihai sonuçların nisanın son haftası açıklanması öngörülüyor. Adaylardan birinin İlk turda yüzde 50'yi geçememesi halinde yarış, ilk ikiye kalan aday arasında ikinci tura gidecek.

gidecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.