DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Twitter, şikayete konu hesapları "buzlamaya" başladı

Twitter, şikayete konu hesapları "buzlamaya" başladı

Sosyal paylaşım sitesi Twitter, kişilik haklarının ve özel hayatın gizliliğinin ihlali nedeniyle şikayete konu olan "başçalan" ile "Haramzadeler333" hesaplarını buzlayarak etkisizleştirdi.

Yayın Tarihi: 20/04/14 12:01
okuma süresi: 2 dak.
Twitter, şikayete konu hesapları "buzlamaya" başladı
A- A A+

Türkiye ve Twitter arasında iletişim ve muhataplık konusunda yaşanan sıkıntılar dolayısıyla Twitter'ın uluslararası kamu politikalarından sorumlu Başkan Yardımcısı Colin Crowell ve beraberindekilerin yer aldığı üst düzey heyet, 14 Nisan'da Türkiye'ye gelerek, başta Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığında olmak üzere çeşitli görüşmelerde bulunmuştu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da daha sonra konuya ilişkin yaptığı açıklamada, görüşmelerde, Türkiye'de çeşitli mahkemeler tarafından alınan kararların uygulanmasına yönelik adımlar ve bundan sonra izlenecek yöntemlerin ele alındığını ve görüşmelerin olumlu geçtiğini belirtmişti.

Toplantıda, Twitter yetkililerinden, Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri tarafından alınan ve bazı hesapların kapatılmasını içeren mahkeme kararlarının uygulanmasının talep edildiğini söyleyen Elvan, zararlı ve mahkeme kararına konu içeriklerin "buzlanarak" etkisizleştirilmesi konusunda görüş birliğine varıldığını bildirmişti.

Twitter, bu kapsamda, kişilik haklarının ve özel hayatın gizliliğinin ihlali nedeniyle şikayete konu olan "başçalan" ile "Haramzadeler333" hesaplarını etkisizleştirdi. Twitter kullanıcıları bu hesaplara girmek istediklerinde "Hesap Türkiye'de durdurulmuştur (account has been withheld in Turkey)" yazısı ile karşılaşıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.