DÜNYA
okuma süresi: 3 dak.

"Gazzeli çocuklar için ateşkes ilan edin"

"Gazzeli çocuklar için ateşkes ilan edin"

Uluslararası ve Filistinli sivil toplum kuruluşları, Gazze'de ölen çocukların sayısındaki artışa dikkat çekerek acil ateşkes çağrısı yaptı. Kuruluşlar, İsrail'in operasyonunda Hamas militanından çok çocuk öldüğünü söyledi.

Yayın Tarihi: 20/07/14 10:21
okuma süresi: 3 dak.
"Gazzeli çocuklar için ateşkes ilan edin"
A- A A+

Uluslararası ve Filistinli kuruluşlar, "İsrail ve Hamas arasında yaşanan çatışmada çocukların kurban olduğunu" belirterek acil ateşkes çağrısı yaptı. Aralarında War Child (Savaş Çocuğu) ve Defence for Children International'ın (Uluslararası Çocuklar için Savunma) da bulunduğu örgütler dün yaptıkları açıklamada, "Bugüne dek İsrail'in ateşinde Hamaslı militanlardan çok çocuk öldü" denildi. Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu'na (UNICEF) göre, 8 Temmuz ve 19 Temmuz tarihleri arasında en az 73 Filistinli çocuk, İsrail'in hava, kara ve denizden yaptığı bombardıman sonucu hayatını kaybetti" denildi. Toplamda ölü sayısı ise 347 oldu.

En küçüğü 3 aylık

UNICEF yetkilisi Catherine Weibel'in AFP haber ajansına yaptığı açıklamaya göre, hayatını kaybeden 18 yaş altı Gazzelilerin 53'ü erkek, 20'si ise kız. Ölen çocukların yarısı 12 yaşın altında. Gazze'nin en genç kurbanı ise sadece üç aylık. Weibel, ateşkes çağrılarını destekleyerek "Çocuklar şiddetten korunmalı, onlar hiçbir sorumluluklarının bulunmadığı çatışmaların kurbanları olmamalı. Bu çocuklar şahit oldukları şeyler yüzünden hayatları boyunca korkarak yaşayacaklar" dedi. Weibel, operasyondan önce bile Gazzeli 60 bin çocuğun psikolojik desteğe ihtiyacı olduğunu, şimdi ise bu sayıda büyük bir artış yaşanacağını vurguladı.İsrailli yetkililer ise çocuk ölümleri nedeniyle Hamas'ı suçluyor. İsrail, Hamas'ın sivilleri kalkan olarak kullandığını, silahlarını sivil yerleşimlerine sakladığını, karargahlarını evlerin yanına yaptığını söylüyor.

Aynı aileden 4 çocuk

İsrail'in saldırıları sonucunda cuma akşamı da aynı aileye mensup dört çocuk hayatını kaybetti. Tanklardan atılan bombalar sonucunda Ebu Cared ailesinin sekiz üyesi öldü. Dördü çocuk olan aile üyelerinin cenazesi dün yapıldı. Ölen çocuklar, Hamas'ın Filistinli rakibi El Fetih'in sarı bayraklarına sarıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.