DÜNYA
okuma süresi: 3 dak.

Netanyahu Erdoğan'ı ABD'ye şikayet etti

Netanyahu Erdoğan'ı ABD'ye şikayet etti

İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze saldırısı nedeniyle kendilerini Hitler'e benzeten Erdoğan'ın sözlerinin Yahudi karşıtlığı olduğunu ABD Dışişleri Bakanı Kerry'ye ilettiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 21/07/14 08:04
okuma süresi: 3 dak.
Netanyahu Erdoğan'ı ABD'ye şikayet etti
A- A A+

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Başbakan Erdoğan'ın İsrail'i eleştiren sözlerini 'Yahudi karşıtlığı' olarak niteledi.

Netanyahu, düzenlediği basın toplantısında "Türkiye başbakanının söylediklerinde gelinen noktayı duydum" dedi.

İsrail Başbakanı, Erdoğan'ın sözlerinin 'Yahudi karşıtlığı olduğunu' ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile yaptığı görüşmede de dile getirdiğini ifade etti.

Netanyahu, Gazze'ye yönelik saldırılarla ilgili olarak ise "Ne kadar gerekiyorsa o kadar sürecek" ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan Hatay mitinginde Gazze saldırısı nedeniyle İsrail'i eleştirmiş ve "Hitler'in atalarına yaptığının daha beterini Filistinlilere yapıyorlar" ifadesini kullanmıştı.HABERE GİT

OBAMA: SİVİL KAYIPLARDAN ENDİŞELİYİZ

Öte yandan ABD Başkanı Barack Obama da Gazze'deki durumla ilgili olarak İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüştü.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre Obama görüşmede, Dışişleri Bakanı Kerry'nin bir ateşkes üzerinde çalışmak üzere yakında Kahire'ye gideceği bilgisini verdi.

Açıklamada, Obama'nın görüşmede, "İsrail'in devam eden askeri operasyonunu ele alarak, Hamas tarafından İsrail'e yönelik saldırıları bir kez daha kınadığı ve İsrail'in kendisini savunma hakkını yeniden teyit ettiği" belirtildi.

Obama'nın, "Gazze'de giderek artan sayıda Filistinli sivil ölümleri ve İsrailli askerlerin kaybı dahil olmak üzere artan can kaybına dair ciddi endişesini de dile getirdiği" kaydedildi.

BM ACİL TOPLANACAK

Yaşanan gelimeler üzerine Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Türkiye saati ile 4.30'da toplanma kararı aldı. BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ise Katar'da temaslarda bulunuyor.

Katar Dışişleri Bakanı ile görüşen Ban, İsrail'in Gazze saldırılarını kınadı; "İsrail'in sivilleri korumak için elinden gelenin fazlasını yapması gerek" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.